Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Niemisserien (del 2)
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2023-05-25
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
210 x 148 x 21 mm
Vikt
468 g
SAB
Hc
ISBN
9789189205741

Brevet till Sally

Inbunden,  Svenska, 2023-05-25
243
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
TORNEDALEN 1914. Gerda och hennes stora familj har bosatt sig i Hapa randa och Niemis efter att de tvingats lämna det krigsdrabbade Finland.

Gerdas tillvaro präglas av oro för syskon och vänner som är kvar i det gamla hemlandet. Genom dem följer hon den dramatik som utspelar sig där: det blodiga inbördeskriget efter självständigheten och presidentvalet när Gerdas svåger, John Ståhlberg, väljs till republikens förste president.

I Haparanda börjar problemen torna upp sig för Gerdas familj. Hennes man Oskar är svårt deprimerad och kusinen Boa, som förvaltat fädernegården Niemis, skjuter sig. Hela familjeimperiet faller samman och det ryktas om oäkta barn, förskingringar, konkurser och mordbrand. Skvallret får familjen att flytta till Stockholm där Gerda försöker infria sin heta önskan att alla barnen ska få utbildning.

BETANIASTIFTELSEN 1943. I ett sista brev till barndomsväninnan Sally summerar Gerda sitt liv: »Tänk Sally på vår ungdom, huru sorgfri var den ej jemnförd med de unga. som nu växa upp. Wåra sorger och bekymmer de voro ett intet«.

Brevet till Sally är den fristående fortsättningen på Hem till Niemis och är en resa genom Gerdas liv; en berättelse baserad på verkliga händelser som handlar om fasta släktband, starka kvinnor i en mansdominerad värld, kärlek, och oro inför framtiden.

En mycket bra familjesaga, välskriven och adekvat illustrerad med privata familjefotografier. Betyg 4 av 5 //Elisabeth Brännström, BTJ

Annette von Sydow, en ansedd toppjurist, skildrar isin finlandssvenska släkts öden från frigörelsen från Ryssland, flykten undan inbördeskriget 1917, via Tornedalen och Piteå till nya liv i Sverige. Netflix nästa? //Staffan Heimersson, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brevet till Sally
  2. +
  3. Hem till Niemis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hem till Niemis av Annette Von Sydow (inbunden).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annette Von Sydow

  • Hem till Niemis

    Annette Von Sydow

    HELSINGFORS SKÄRGÅRD DEN 28 JUNI 1914. Gerda är på sommarnöje tillsammans med sina två döttrar när hennes man Oskar ringer från hemmet i Vasa.»Kriget bryter ut snart, du måste åka hem till Niemis. Det är bråttom. Gränsen till Sverige stängs om tre...