Det kungliga året 2015 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2015-11-19
Förlag
Bild & Kultur
Medarbetare
Rosén Müntzing, Anette (form)
Dimensioner
275 x 213 x 12 mm
Vikt
640 g
SAB
Kc
ISBN
9789189210158

Det kungliga året 2015

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-11-19
90
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det kungliga året 2015

2015 återkommer bokserien "Det kungliga året" efter ett års uppehåll. Förlaget är nytt, men innehållet kretsar precis som under de tidigare 37 utgåvorna runt den svenska kungafamiljen och deras år. Och 2015 var ju ett glädjens år för det svenska kungahuset, något som förstås avspeglar sig i boken, som i bild och text lyfter fram händelser som bröllopet mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist och prins Nicolas födelse.

Just prinsbröllopet ägnas förstås ett omfångsrikt kapitel i boken. Den vackra junidag då prins Carl Philip fick sin Sofia skildras i ett generöst svep, med bilder på alla gästerna från andra europeiska kungahus, klänningarna och prakten, men förstås även de viktigaste och vackraste ögonblicken från själva vigselceremonin och allt som omgav den.

Men även kungafamiljens vardag skildras i form av nedslag bland deras besök runtom i Sverige och utlandet. Kungafamiljens medlemmar fyller sina scheman med ett häpnadsväckande antal resor, besök, prisutdelningar, blixtvisiter och möten i Sverige och utomlands. Kungafamiljen deltar i ungefär tusen officiella händelser under ett "vanligt" år.

Redaktionen för "Det kungliga året 2015" har följt i kungafamiljens spår till prinsbröllopet i Stockholm, firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Öland och nationaldagsfirande i Örebro, men även till besök på asylboende i Malmö och på lantbruksdag på Stenhammars gods i Södermanland. Läsaren får också följa med kungen när han ser över förberedelserna inför årets Sverigemiddag på Kungliga slottet i Stockholm.

Genom alla dessa resor och besök bidrar kungafamiljen till att sätta andra människors arbete och insatser i fokus, och att lyfta viktiga samhällsfrågor och många av dessa människor finns också med i boken. I år har kungen särskilt uppmärksammat migrationsfrågan, och han har också fortsatt sitt engagerade arbete för ett hållbarare Sverige.

I härliga bilder och initierade texter berättas historien om den svenska kungafamiljens 2015 - ett glädjens år.

Boken Det kungliga året har utkommit på flera olika förlag under sin 37-åriga utgivningstid. Efter ett års uppehåll är det nu Bild & Kultur AB som har fått förtroendet att föra traditionen vidare.

Förlaget Bild & Kultur AB har gett ut böcker sedan början av 1990-talet, bland annat två böcker om Sveriges hovleverantörer (1998 och 2011). Förlaget är beläget i Skyllberg i Närke, fyra mil söder om Örebro.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det kungliga året 2015
  2. +
  3. Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänner, kärlekar och det där fruktansvärda av Matthew Perry (pocket).

Köp båda 2 för 169 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Gunnarsson