Hitta kursvinnare - Konsten att bygga en lönsam aktieportfölj med Aktiespar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2015-03-20
Upplaga
3
Förlag
Aktiespararna Kunskap
Dimensioner
230 x 149 x 13 mm
Vikt
272 g
SAB
Qci,Qaeca
ISBN
9789189212480

Hitta kursvinnare - Konsten att bygga en lönsam aktieportfölj med Aktiespar

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-03-20
177
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En genomarbetad analys är en bra grund för att lyckas med aktieplaceringar. I denna bok presenteras en analysmetod som under många år använts framgångsrikt av medlemmar i den amerikanska aktiespararorganisationen National Association of Investors Corporation (NAIC), i dagligt tal kallad Better Investing. I boken Hitta kursvinnare beskrivs hur bra och köpvärda aktier kan hittas tillsammans med datorprogrammet med samma namn, framtaget av Aktiespararna.

Ett långsiktigt synsätt, riskspridning, regelbundet sparande och ett aktieurval grundat på noggrann analys är några viktiga beståndsdelar i den metod som presenteras i boken. Du får konkreta råd som hjälper dig hitta rätt tidpunkt att köpa, hur riskerna fördelas i din aktieportfölj och inte minst hur du ska välja ut rätt aktier.

Boken består bland annat av följande avsnitt:
* Aktiespararnas Gyllene Regler
* Aktieanalysens grunder
* Val av aktier för analys
* Aktieanalysens sju steg
* Utvärdering av aktieanalysen
* Portföljförvaltning
* Konsten att sälja
* Information från börsbolagen

Grundläggande kunskaper kring nyckeltal som brukar användas vid aktieanalys underlättar läsningen av boken. Hitta kursvinnare bygger på en amerikansk förlaga. Den svenska versionen har bearbetats och skrivits av Anders Haskel.

Anders Haskel köpte sina första aktier när han var i 20-årsåldern. Efter några år som yrkesofficer började Anders 1986 arbeta som ansvarig för Aktiespararnas ungdomsverksamhet. Efter det har han bland annat jobbat med analys, rådgivning och portföljförvaltning inom bank. Anders har också arbetat som prisbelönad ekonomijournalist samt verkat som styrelseledamot i fond- och värdepappersbolag. Sedan 2008 är han verksam som investerare och finansskribent i egna bolaget Haskel Konsult AB. Utöver en yrkesofficersexamen har Anders Haskel studerat ekonomi vid Stockholms Universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Haskel

  • Bli grymt rik på aktier!

    Anders Haskel

    Vill du göra snabba klipp på dina aktieaffärer? Är du beredd att ta en hög risk vid dina aktieplaceringar för att snabbt bli förmögen? Svarar du ja på dessa två frågor är det här ingen bok för dig. Det här är i stället en bok för dig som är beredd...