Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel i kristider (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form)
Dimensioner
233 x 177 x 17 mm
Vikt
510 g
SAB
Qca
ISBN
9789189215016
Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel i kristider (inbunden)

Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel i kristider

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-09-10
234
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel i kristider Kan levereras innan julafton
Vi har alla blivit väl medvetna om att vid en samhällsstörning eller krissituation kan tillgången på mat bli begränsad. Detta kan gälla vid en pandemi men också efter ett längre elavbrott eller en omfattande storm.

Myndigheterna rekommenderar att alla hushåll har mat och vatten så att de klarar sig åtminstone några dagar vid en samhällsstörning. Men få av oss vet vilken mat man egentligen bör ha hemma och hur mycket. Vad ska man satsa på? Hur ska den förvaras? Hur länge håller den sig? Vilka ingredienser är smartast med tanke på rekommenderat näringsintag? I spåren efter en storm kan elen gå och vad gör man då med innehållet i frysen? Och hur kan man alls laga mat utan el?

I Preppa mat reder Niklas Kämpargård ut begreppen och kommer med handfasta tips och råd för hur du bäst förbereder dig på och klarar dig igenom en period av isolering eller matbrist, oavsett om du bor i en lägenhet i stan eller i ett hus på landet. Boken ger dig tydliga checklistor som bas för planeringen och innehåller dessutom många spännande recept med de ingredienser som du fyllt förråden med.

NIKLAS KÄMPARGÅRD är skribent, fotograf och föreläsare med fokus på krisberedskap, odling och självhushållning. Han senaste bok är den omtalade Storm, översvämning och torka, och han har tidigare gett ut bland annat Krishandboken och Lev som en bonde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel i kristider
  2. +
  3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 473 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Preppa mat : allt du behöver veta om livsmedel i kristider. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Enkelt!
    Pia, 21 mars 2022

    Kloka råd av Niklas Kämpargård - en måste-bok i varje hem! Lättförståelig text och enkla instruktioner kort sagt bästa boken om preppa mat!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Niklas Kämpargård