Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2022-03-15
Förlag
Bokförlaget Polaris
Dimensioner
205 x 159 x 17 mm
Vikt
434 g
SAB
Nfa.08
ISBN
9789189215023
Upplev Tyskland med tåg : sju rutter, praktiska tips och sevärdheter (häftad)

Upplev Tyskland med tåg : sju rutter, praktiska tips och sevärdheter

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2022-03-15
222
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Nu är författarna bakom succéboken Med tåg genom Europa tillbaka med en ny guidebok för alla som vill semestra på räls. Här har de samlat över 700 inspirerande och praktiska tips, fördelade på sju rutter runt om i Tyskland plus kapitel om storstäderna Hamburg och Berlin.

Många som åker söderut passerar ofta Tyskland i all hast. Men stressa inte igenom vårt vackra grannland utan stanna, upptäck och njut. Eller varför inte förlägga hela semestern till Tyskland? Här finns något för alla. Dramatiska alplandskap och breda floder, pulserande storstäder och pittoreska små byar. Vidsträckta skogar och böljande fält, vinodlingar och biergartens. Tyskland är rikt på upplevelser, kultur och historia, och allt knyts samman av ett tågnät i världsklass.

Att resa med tåg genom Tyskland är enkelt och det täta järnvägsnätet gör tågresandet bekvämt mellan såväl storstad som by. Tågen är ofta i mycket gott skick och informationen tydlig. Med den här boken blir tågsemestern i Tyskland ett angenämt äventyr. Förutom massor av tips på restauranger, barer och kaféer samt de mest spännande aktiviteterna och sevärdheterna innehåller den kartor och praktisk information om det tyska tågsystemet och hur du bäst planerar din resa.

ANNA W THORBJÖRNSSON och MARKO T WRAMÉN är resejournalister och författare med 17 böcker utgivna, bland annat Med tåg genom Europa, Historiska Berlin, Tåg och mat i Italien, Magiska Bohuslän och Sagolika Småland.

Röster om boken:

»Författarna har valt ut sina favoritplatser ändå har de lyckats fylla över 200 sidor med information och bilder! Språket är informellt och personligt, fotografierna egentagna, författarnas vurm för resmålen och viljan att dela med sig av sina bästa tips lyser igenom. Boken vänder sig till lekmän och kan med fördel läsas även av yngre resenärer.« Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Upplev Tyskland med tåg : sju rutter, praktiska tips och sevärdheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Semester
  mea1951 (Karlshamn), 2 maj 2023

  Har bläddrat fram och tillbaka och hittat många fina resmål. Kruxet är bara att komma iväg! Säkert en bra bok att ta med på resan.

 2. Tyskland i närbild
  Motown Man, 5 april 2022

  En mycket användbar resehandbok som visar hur mycket som finns att se och göra i Tyskland.
  Det börjar med en hel del praktiska tips om att åka tåg i Tyskland.
  Boken innehåller två specialkapitel om Hamburg och Berlin, två städer som förtjänar en egen resa.
  Därutöver sju rutter som man kan utforska med tåg. Nedslag görs i en lång rad städer och orter med fakta om vad man kan titta på och författarnas personliga tips om var man kan äta och dricka.
  Jag blev inspirerad och kommer ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna