Spiros : sjökaptenen som tog över rodret för familjeföretaget Bergendahls (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2020-09-08
Förlag
Roos & Tegner
Dimensioner
217 x 157 x 18 mm
Vikt
432 g
SAB
Lz Mylonopoulos, Spiros,Qz Bergendahls
ISBN
9789189215061
Spiros : sjökaptenen som tog över rodret för familjeföretaget Bergendahls (inbunden)

Spiros : sjökaptenen som tog över rodret för familjeföretaget Bergendahls

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-08
229
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Spiros : sjökaptenen som tog över rodret för familjeföretaget Bergendahls Kan levereras innan julafton
Spiros Mylonopoulos är den grekiske sjökaptenen som under flera decennier hållit i rodret för en av Sveriges största familjeägda koncerner, Bergendahls, med varumärken som City Gross, Glitter och Granit. Detta är berättelsen om hans liv.

Spiros föddes i Aten under Akropolis klippa 1945. Han valde havet och utbildade sig till sjökapten. På Rhodos sa det "klick!" när han träffade Elisabeth Bergendahl och Spiros lämnade Grekland och sjökaptensjobbet för att flytta till Sverige. Han lärde sig svenska på sex månader, läste till civilekonom och tog 1988 över som vd för Bergendahls.

Det som 1922 började som en liten agentur för att sälja margarin, kaffe och ost har under Spiros ledning och ordförandeskap vuxit till den fjärde största livsmedelskedjan i Sverige och ett ledande nordeuropeiskt handelsföretag, med en omsättning på 14 miljarder kronor och 5 000 anställda.

 

Micke Sjöblom är journalist, författare och kommunikatör från Malmö. Han har bland annat arbetat på Sydsvenskan och skrivit biografier som "Stolt och stark" om Eric Persson som byggde Malmö FF, "Historien om Nisse Hellberg och Wilmer X" och "Bosse, en hyllning" om Bosse Larsson, en av Sveriges främste fotbollsspelare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spiros : sjökaptenen som tog över rodret för familjeföretaget Bergendahls
 2. +
 3. Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Falcon Funds

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det stora pensionsrånet : miljardsvindeln i Fal... av Jens B Nordström (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spiros : sjökaptenen som tog över rodret för familjeföretaget Bergendahls. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant historia
  Kennert Linderang, 29 mars 2022

  Då jag arbetat inom Bergendals (AGs Favör) var det intressant att läsa om Spiros! Spiros var en mycket bra chef med ett stort och varmt hjärta och ett stort engagemang för Bergendals! Hade även förmånen att lära känna Elisabeth, Sofia och Carl Mikael, Bergendals var ett fantastisk företag att arbeta i!

 2. Spiros
  christer bohlin, 19 november 2020

  Jag tycker att denna bok är en av de ärligaste biografier jag läst,
  Att klara en kulturkrock tack vare kärleken är ett fint exempel på vilka möjlighetet som finns.
  Bara man vågar och har tålamodet att både genomföra sin kurs att bli sjökapten i Grekland och satsa på kärleken till kvinnan han möte på Rhodos.
  Att hålla ut och genom stödet av blivande svärfar grundligt lära sig ett nytt språk visa på att det går om man har den rätta viljan och tror på kärleken till sin kvinna.
  ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna