Den blomstrande köksträdgården : potager på svenska (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2021-03-29
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Bergström, Lina (form) / Norrby, Monika (foto)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Qef
ISBN
9789189215344

Den blomstrande köksträdgården : potager på svenska

(22 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-29
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tiden är förbi när trädgårdslandet skulle gömmas på baksidan av huset. Med odlingsintresset på topp över hela Sverige har det börjat spira en önskan att kombinera grönsaker med blommor, så att man kan njuta lika mycket av färgprakten som av den egna skörden.

Samodlingen har också en annan fördel: den jord som grönsakerna trivs i är också den bästa för sommarblommor. Låt kålen få sällskap av rosenskära, sallaten av tagetes och störbönorna av luktärtor. Täck potatislandet med blommande krasse efter skörd och kanta gångarna med drivor av petunior.

Konsten att samodla blommor och grödor har länge varit etablerad i Frankrike, därav namnet potager, och för matintresserade fransmän är givetvis köksträdgården den naturliga samlingspunkten i trädgården. Vem kan motstå en pratstund på en bänk i sällskap av doftande örter och fladdrande fjärilar? Odlar du grönsaker och blommor tillsammans lockar du inte bara in vänner till din trädgård utan även ett rikt djurliv. Pollinatörer, fåglar och igelkottar hjälper dig att göra odlingen varierad och balanserad.

ANETTE NILSSON, i trädgårdskretsar kallad Anette på Boäng, driver en av landets mest uppmärksammade köksträdgårdar. Familjen är självhushållande på mycket, men trädgården är så produktiv att Anette öppnar grinden till plantförsäljning några gånger om året och då vallfärdar entusiaster till den vackra skånegården.

MONIKA NORRBY är etablerad fotograf med trädgårdar som specialintresse. Hennes bilder syns ofta i alla Nordens betydande trädgårdsmagasin.

"Här finns mycket inspiration, många växtpresentationer och goda råd att hämta." Allers Trädgård

"Härlig, inspirerande, matnyttig om allt från hur du skapar den optimala jorden för ditten och datten till hur du skapar grädden på moset det fluffiga, blommande överfloret. Det här är helt klart en av årets tre bästa trädgårds-/odlingsböcker." Trädgårdsresan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den blomstrande köksträdgården : potager på svenska
 2. +
 3. Det nya trädgårdslandet : om att odla grönsaker, blommor och sig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det nya trädgårdslandet : om att odla grönsaker... av Hannu Sarenström (inbunden).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Den blomstrande köksträdgården : potager på svenska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trevligt
  Rosa , 9 november 2023

  Bra och trevligt bok. Trevlig att kolla genom och mer inspirations bok än att anlägga en köksträdgård. Hade uppskattat mer om anläggning.

 2. Inspirerande!
  Petra Sundberg , 17 maj 2021

  Uppskattar verkligen att Anette är så generös med handfasta tips och råd. Det är verkligen en bok som inte bara är njutbar att bläddra i utan dessutom praktiskt givande! Rekommenderar den verkligen oavsett om det är grönsaker eller blommor som ligger dig närmast om hjärtat.

 3. Lustfyllt.

  Den kommer att bli den perfekta presenten till en kvinna som fyller år i maj och har ett osått land, begränsad erfarenhet av att odla blommor och grönsaker men ett medvetet miljötänk !

 4. Underbar!
  Hanna, 15 april 2021

  Fantastisk, lärorik och inspirerande bok! Boken är fylld av otroligt vackra bilder, tips och inspiration. Personligt och vackert. Nu skall det odlas!

 5. Inspirerande och kloka råd
  Linda Aronsson, 14 april 2021

  Inspirerande foton och bra tips och råd om odling både för nybörjare och mer erfarna odlare. Äntligen någon som beskriver hur man kan använda färskt hästgödsel.

 6. Så härlig läsning och inspiration!
  Anna, 13 april 2021

  Fantastisk och matnyttigt bok. Vackra bilder och massor med tips och inspiration. Det blir mer blommor bland grönsakerna i år!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Anette Nilsson