I huvudet på din hund : lär dig förstå din bästa vän (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2021-06-10
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
215 x 140 x 22 mm
Vikt
462 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789189215542
I huvudet på din hund : lär dig förstå din bästa vän (inbunden)

I huvudet på din hund : lär dig förstå din bästa vän

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-06-10
222
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Journalisten Anna-Maria Stawreberg växte upp med hundar och skaffade sin första egna hund när hon var 20 år. Efter att ha varit mellan hund i nära 20 år slog hon sedan till igen bara för att kort därefter inse att hon antingen haft otur i hundlotteriet eller faktiskt glömt det mesta av vad hon en gång lärt sig. Anna-Maria kontaktade hundpsykologen Fredrik Karlsson för att förstå varför valpen Bosse betedde sig som han gjorde och för att få tips på hur hon skulle göra. Det visade sig att det var hos Anna-Maria bristerna låg, inte hos Bosse.

Mycket hade Anna-Maria uppenbarligen glömt men annat kändes numera bara gammalt och fel. Synen på hundar och samspelet mellan dem och oss människor har förändrats mycket under de senaste 20 åren. Om bestraffningar och strikt hierarki tidigare var vägen till lydnad, är idag synen helt annorlunda. Idag är det belöningar, kommunikation och samarbete som gäller. Fredrik och Anna-Maria bestämde sig för att samla kunskapen om hur hundar tänker, om vilka fel nya, nygamla och gamla hundägare gör och vad de kan göra istället. Resultatet blev I huvudet på din hund.

FREDRIK KARLSSON växte upp med hundar och har alltid haft ett stort hundintresse. Han är utbildad hundinstruktör men för att få en djupare förståelse för hundar läste han vidare till hundpsykolog. Idag jobbar Fredrik heltid med hundkurser och problemutredningar samtidigt som han tränar och tävlar sina egna hundar i olika hundsporter.

ANNA-MARIA STAWREBERG är författare och journalist. Hon har tidigare skrivit flera böcker, bl.a. Prepping, samt skriver regelbundet för flera av Sveriges största magasin. Anna-Maria växte upp med en rad olika hundar och tillsammans med flat coated retrievern Hampus tävlade hon i spår, lydnad och sök. Hon utbildade honom senare även till räddningshund och var aktiv i Brukshundsklubben. Drygt 20 år senare har hon återigen skaffat en flat coated retriever, Bosse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. I huvudet på din hund : lär dig förstå din bästa vän
  2. +
  3. Lev som en bonde : 100 sätt att klara sig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lev som en bonde : 100 sätt att klara sig själv av Niklas Kämpargård (inbunden).

Köp båda 2 för 351 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I huvudet på din hund : lär dig förstå din bästa vän. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oväntat bra
    Heidi, 15 september 2021

    Bra, med lättillgänglig information som i förlängningen leder till en bättre relation med ens hund. Visar att det aldrig är försent, och att man alltid kan göra det bättre med lite övning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna