Färga garn och sticka : naturligt med växter, svampar, lavar och löss (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2021-09-15
Förlag
Polaris Fakta
Medarbetare
Lyth, Annika (form)
Dimensioner
248 x 179 x 20 mm
Vikt
606 g
SAB
Qccaa,Pjba
ISBN
9789189215573
Färga garn och sticka : naturligt med växter, svampar, lavar och löss (inbunden)

Färga garn och sticka : naturligt med växter, svampar, lavar och löss

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-09-15
238
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Välkommen till en färgsprakande, inspirerande och praktisk handbok om att färga garn med färgämnen från naturen och sedan sticka riktigt härliga plagg med resultatet.

Författarna har grävt djupt i gamla växtfärgningsböcker, testat och sedan både vidareutvecklat traditionella recept och experimenterat fram nya. Målsättningen har varit att få så beständiga färger med så lite kemikalier som möjligt och samtidigt göra upp med fördomen att växtfärgning bara blir smutsgult! I den här boken samsas regnbågens alla färger.

Naturfärgning är en upplevelse med många dimensioner: färg, kemi, hantverk och att komma ut i naturen och lära känna sin flora och inte minst sticka med sitt färgade garn. Boken innehåller 30 grundrecept på färger från växter, lavar, svampar och löss, och massor av tips och idéer på hur man vidareutvecklar dem. Naturligtvis får läsaren också beskrivningar på ett antal färgstarka stickade plagg.

Författarna delar ett brinnande intresse för stickning och har färgat garn tillsammans under flera år. De har båda ateljéer på Konstepidemin i Göteborg. Anna Bauer har tidigare utkommit med böckerna Hönsestrik - A Love Story och Hönsestrik Forever.

"En grundlig och pedagogisk bok om hur man färgar garn ... cool design som vanligt när Anna Bauer är i farten." Tidningen Stickat och sånt

"En inspirerande bok för den som är intresserad av att färga garn för hand och lära sig mer om hantverket från grunden. Betyg 4, mycket bra." Bibliotekstjänst

"En vacker bok, både att ha i händerna och bilderna inuti. Väldigt mycket matnyttig fakta om att färga garn med färgämnen från naturen ... Jag blir så inspirerad och sugen på att prova att färga själv! Har du funderat på växtfärgning och vill ha allt du behöver veta samlat på ett ställe är detta verkligen en bok för dig!" Stickgäris
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Färga garn och sticka : naturligt med växter, svampar, lavar och löss
 2. +
 3. Stickning & växtfärgning : ylle, krapp och gröna löv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stickning & växtfärgning : ylle, krapp och grön... av Signe Siemsen (inbunden).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Färga garn och sticka : naturligt med växter, svampar, lavar och löss. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppen
  Britt-Marie Jönsson, 9 november 2021

  En mycket informationsrik och pedagogisk bok till ett bra pris. Fina bilder och ett lyxigt utseende. Som helt novis inom färgning kan jag varmt rekommendera denna bok🌸

 2. Lära sig färga garn
  Christina Giesenfeld, 3 november 2021

  Jättefin och fin bok om man vill lära sig att färga garn på ett enkelt och inte tillkrånglat sätt. Rekommenderas varmt!

 3. Efterlängtad växtfärgningsbok!
  Margareta , 25 oktober 2021

  Ny växtfärgningsbibel? Den har fin layout, lagom mycket text och fina bilder, bra med mönster och handfasta råd! Kanon helt enkelt!

 4. Växtfärgningsinspiration
  Inger Öhlund, 22 oktober 2021

  En fantastisk källa till inspiration för den som vill växtfärga och sticka med sitt växtfärgade garn. Tydlig, lätt att förstå hur/vad man ska göra. Underbara bilder.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna