Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2021-10-26
Förlag
Polaris Fakta
Medarbetare
Dahlman, Gabriella (foto)
Dimensioner
198 x 153 x 14 mm
Vikt
285 g
SAB
Vml,Dokb
ISBN
9789189215702
Wild swimming : bada för livet (häftad)

Wild swimming : bada för livet

Häftad,  Svenska, 2021-10-26
169
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Wild swimming : bada för livet Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
 

De inbitna vinterbadarna har alltid vetat det och nu har forskningen kommit ifatt; det är bra för kropp och själ att vistas i naturen och bada året runt. »Wild swimming« har blivit en internationell folkrörelse.

I Helena Kubicek Boyes vackra och stämningsfulla bok får du lära dig vad som händer i både kropp och själ när vi badar kallt. Författaren ger dig också mentala strategier att ta till hjälp när det känns motigt att möta kylan, ger tips på utrustning och hur man snabbt får upp värmen igen efter badet. Vad är det egentligen som lockar med iskalla utomhusbad? Kan det vara möjligheten att landa och få en stund att möta sig själv? Att känna sig modig, fri och stark? Att bli nästan rusig av energin och endorfinpåslaget? Oavsett vilket vittnar flera röster i boken Wild Swimming om både fysiska och psykiska hälsovinster. Gemensamt för dem alla är att de har blivit lustfyllt beroende av sina bad vid stränder och från klippor, vid små skogsjöar och från stadsnära bryggor.

I Wild Swimming undersöker vinterbadaren och psykologen Helena Kubicek Boye vad det är som gör att man trotsar det instinktiva motståndet mot att bada utomhus även mitt i vintern. Via en kort återblick på badandets historia berättar Helena om vad som händer i både kroppen och sinnet när vi badar, om vilka mentala strategier du kan använda för att möta kylan, lite att tänka på när det gäller utrustning och om hur du snabbt får upp värmen igen efter badet. Och kom ihåg: ett kallt bad förstärker livet.

Helena Kubicek Boye är leg. psykolog, KBT-terapeut, mindfulness instruktör, sömnexpert och författare till både faktaböcker och spänningsromaner. Hon är också en passionerad wild swimmer och har inte varit förkyld sedan hon började kallbada.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Wild swimming : bada för livet
  2. +
  3. Wild swimming : bada för livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wild swimming : bada för livet av Helena Kubicek Boye (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »