I amasonens närhet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2020-11-16
Upplaga
1
Förlag
Ekström & Garay
Medarbetare
Wieslander, Anders (form)
Dimensioner
225 x 153 x 15 mm
Vikt
358 g
SAB
Hc
ISBN
9789189217751
I amasonens närhet (häftad)

I amasonens närhet

(8 röster)  |  Läs 7 recensioner
Häftad Svenska, 2020-11-16
211
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Varför är inte Katja nöjd när allt går bra för henne? Hur kan Anna Lindhagen, en kvinnorättsaktivist från förra seklet, hjälpa Katja att våga förändra sitt liv?
Romanen I amasonens närhet skildrar kvinnor från tre generationer i Stockholm under 1900-talet och fram till våra dagar. Anna Lindhagen beskrevs i tidningarna som "en amason med blanka vapen och öppet visir", och inspirerar romanens två andra karaktärer trots att hon varit död sedan länge. Hon har också inspirerat författaren till denna roman.
I amasonens närhet handlar om kvinnors förutsättningar när det gäller arbete, familj, kärlek och självförverkligande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I amasonens närhet
 2. +
 3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 430 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av I amasonens närhet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och träffsäker
  Anna Lindberg, 20 oktober 2021

  Jag gillade verkligen den här boken om tre generationer kvinnor och hur svårt det kunde vara att få ihop alla livets delar, eller kanske välja bort något: barn, karriär mm.
  Författaren har ett rent och träffsäkert språk. Spännande att få veta så mycket om Anna Lindhagen.

 2. Intressant och tankeväckande
  Linnéa R, 18 mars 2021

  Roligt att läsa om Anna Lindhagen som inte fått så mycket uppmärksamhet tidigare. Fint sammanvävt mellan generationer och tidsepoker. Önskar en fortsättning!

 3. Tankeväckande och fängslande berättelse
  mirja h, 7 mars 2021

  Fina personporträtt och spännande att få följa med huvudpersonens resa mot att hitta ett mer meningsfullt och balanserat liv. Kul att få läsa om olika generationers kvinnor och Stockholmsmiljöer. Berättelsen flyter på bra med ett fint språk. Boken känns relevant, väcker många funderingar och lämnar ett avtryck. Rekommenderas varmt!

 4. Spännande historia om flera generationers kvinnor
  Anna Eriksson, 25 februari 2021

  Tänkvärd bok med hög igenkänningsfaktor. Fina stockholmsmiljöer och intressant med historiska kopplingar. En riktig bladvändare och bra bokklubbsbok. Rekommenderar till alla som vill läsa en bra samtidsroman!

 5. Tidlöst om generationer
  NN, 21 februari 2021

  Intressant berättelse med stort djup. Jag gillade porträtten och den historiska andan i romanen, samtidigt som Stockholmsmiljöerna också är fina. Fint författarhantverk och en tidlös historia.

 6. Stark skildring om kvinnan

  Tre generationers kvinnor skildras och huvudkaraktären Katja fascineras av det liv som hennes mamma levde. Hur kvinnosynen har förändrats under ett sekel och hur kvinnorättsaktivisten Anna Lindhagen, tillika mamma Gretas mentor, påverkat samhället och faktiskt också Katja själv. Katja behöver ta tag i sitt liv och hämtar kraft från Anna Lindhagens brev och texter.
  Behöver jag och du läsa den här boken? Jag är ingen kvinnorättsaktivist eller en fullt ut stödjare av dess åsikter. Eller? Läs hela recensionen

 7. En härlig läsupplevelse!
  Staffan Ström, 3 december 2020

  Boken har flera bottnar och gav mig en fin läsupplevelse. Det var spännande att få följa tre kvinnor under ett sekel som möter livet och funderar på frågor som är aktuella för dem alla. Kvinnans roll i samhället, familj och yrkeskarriär, hur bygga relationer och bevara sin frihet och integritet etc. Dessa kvinnor möts, inte alla på en gång, och samtalar och funderar tillsammans. Då alla kvinnorna lever och verkar i Stockholm blir det också en skildring av stockholmsmiljöer och hur miljöerna h... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner