Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Conan barbaren
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2020-11-09
Förlag
Yabot
Översättare
Mats Ingelborn
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
287 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789189225121

Krönikan om Hyboria

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-11-09
170
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Conan från Cimmeria säljer sitt svärd till högstbjudande och strider för den som betalar bäst. Om det är aesir, vaner eller kozakier är oviktigt. Detta liv för honom runt i Hyboria, från istäckta vidder i norr till öknen i söder.
Han skicklighet med svärdet, uthållighet och styrka är oomtvistad och hans djärvhet som tjuv ställer honom inför både oväntade utmaningar som ofattbara skatter.
* * *
Skramlet av svärd dog bort, skriken från striden upphörde och tystnaden bredde ut sig över den blodiga snön. Den bleka solen blänkte nu i sönderhuggna harnesk och brutna vapen i högarna av döda kroppar. Stilla händer greppade fortfarande om trasiga vapen, buckliga hjälmar satt på sned på livlösa huvuden och ansikten tittade tomt upp mot himmelen - som i en sista bön till frostjätten Ymir. Genom drivorna av de rustningsklädda kropparna rörde sig två män mot varandra. I den oerhörda förödelsen var detta den enda rörelsen. Deras sköldar var förlorade och deras harnesk buckliga. Blod färgade deras kläder och svärdsklingorna var röda.
* * *
Så inleder Robert E. Howard Conans äventyr i den hyboriska tidsåldern. I krönikan om Hyboria presenteras Robert E. Howards berättelser om Conan i den ordning de anses har inträffat enligt Dale Rippkes akademiska studie.
Här får du följa den unge tjuven och legoknekten Conan från Cimmeria och hela vägen till hans kröning som kung av Aquilonia.
* * *
Robert E Howard skrev många noveller och kortare kapitelberättelser om Conan. Krönikan om Hyboria innehåller:
Frostjättens dotter
Guden i grytan
Elefantens torn
Tjuvar i huset
Skuggor i månljuset
Svarta kolossen
Drottningen av Svarta kusten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Krönikan om Hyboria
 2. +
 3. Drakens tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drakens tid av Robert E Howard (häftad).

Köp båda 2 för 340 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Krönikan om Hyboria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Minnen
  Snapphane (Sala), 25 januari 2021

  Läste dessa när äventyrsspel gav ut sin serie. Med stor behållning, då jag förlorade mig i heroiska strider mot allehanda ting. Både förtjusning och förtvivlan rusade genom mig när jag läste dess. De var definitivt en port in i fantasy för mig då efter sagan om ringen.

  Conan är mer action inriktad fantasy. Korta, snabba historier där det händer mycket. Bra lättsmält avkoppling för hobbyäventyraren. Knäpp av tv:n, låt telefonen vara. Kasta dig in i Conans rafflande äventyr istället. Du kommer ej ångra dig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Robert E Howard