Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-05-18
Förlag
Stevali
ISBN
9789189228009

Lukas Betting - Så spelade jag bort 20 miljoner på ett år E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-05-18

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lukas har allt. Fru, barn, nybyggt hus och ett chefsjobb han trivs med.

När han blir sjukskriven efter en olycka drar rastlösheten och spelreklamen in honom i en värld han inte upplevt förut. Hans grå vardag får nytt ljus i spänningen och i början vinner han stort. VIP-managers från spelbolagen älskar honom, de blir snabbt hans vänner och de belönar honom med allt från iPhones till bonusar och lyxiga resor. Men pengarna tar snabbt slut och när Lukas tagit alla Blanco- och sms-lån som finns börjar han låna pengar från familj och vänner. Han säger att han gör investeringar men i själva verket spelar han bort alltihop hemifrån soffan.

Ett år efter första spelet har Lukas omsatt 200 miljoner kronor hos spelbolagen och är skyldig 30 personer som står honom nära över 15 miljoner kronor. Snaran dras åt och snart förstår långivarna runt om honom att något inte är som det ska. Telefonen är aldrig tyst, alla vill ha sina pengar tillbaka. Lukas vill inte ge upp, bara rätt satsning går in så kommer allt att lösa sig!

Det här är en sann historia om hur en människa utan spelbakgrund kan dras in i ett så pass grovt spelmissbruk att han utan att blinka satsar 420 000 på att det ska bli mer än ett mål i en match. Det är också en historia om psykisk ohälsa, om manipulativa spelbolag och om vad som händer när man inte vågar berätta sanningen. Idag lever Lukas ensam och på existensminimum med en skuld hos Kronofogden på 20 miljoner kronor. Den här boken är ett försök till att betala tillbaka, alla Lukas intäkter går till de drabbade. Det är också en bok skriven i förhoppning om att någon därute ska kunna sluta spela och våga berätta innan det är för sent.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lukas Betting - Så spelade jag bort 20 miljoner på ett år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok!
    Sanne, 23 juli 2020

    Wow. Helt otrolig berättelse, skriven på ett fängslande sätt. Hög igenkänningsfaktor för mig som spelare, lagom mycket detaljer och välskriven. Viktig och stark bok!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Josefine Lindén