Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hensytt
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2022-09-23
Förlag
Stevali Fakta
Dimensioner
268 x 210 x 23 mm
Vikt
1055 g
SAB
Qccc
ISBN
9789189228689

I ur och skur med hensytt : sy höst- och vinterkläder för barn att vara barn i + mönsterark

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-09-23
344
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sömnadsprofilerna Malin Karlsson och Anna Markay har gjort det igen! Ett halvår efter att skaparduons första mönsterbok Hensytt: Sy lekfulla kläder för barn att vara barn i gjort succé i syvärlden kommer nu uppföljaren I ur och skur med Hensytt .

Denna gång ligger fokus på sömnad av höst- och vinterkläder för barn, men beroende på tygval kan alla plagg användas året runt. Boken innehåller så många som 28 olika lekfulla, praktiska och bekväma modeller, samtliga i storlek 74-152. Med boken följer två mönsterark i fullskala.

Som vanligt är Hensytts ledord mönster som låter barn vara just barn - att plaggen tål att lekas, klättras, smygas, mysas och busas i. Att de är sköna och praktiska, men ändå följer tidens mode. Och att de i så stor utsträckning som möjligt kan användas oavsett kön.

Utöver tydliga och pedagogiska sömnadsbeskrivningar hittar du också en utförlig tyg- och sömnadsguide. Här beskrivs material och tekniker för sömnad av höst- och vinterkläder steg för steg i ord och bild. Boken är ett riktigt praktverk för såväl nybörjaren som för den mer inbitna syfantasten!

I ur och skur med Hensytt är den andra sömnadsboken i Hensytt-serien. Följ oss gärna i sociala medier under @hensytt och #hensytt för mer lekfull och färgsprakande inspiration!

Sagt om boken:

Boken inleds med storleksguide, begreppsförklaring och en sy-ordlista. Det är dessa extradelar, utöver sömnadsbeskrivningarna, som lyfter boken och som effektivt avdramatiserar klädsömnaden. Det är inte svårt att sy när man får göra det tillsammans med Markay och Karlsson, tydliga instruktioner tillsammans med utritade mönsterdelar och tygrekommendationer gör att inga plagg känns särskilt svåra. Dessutom finns hjälpkapitlet, där de mer avancerade sysakerna gås igenom grundligt. Alla kläderna känns användbara och går dessutom att variera och anpassa. Detta är en sybok för alla som vill sy barnkläder, oavsett hur mycket erfarenhet man har sen innan vill man sy höst- och vinterkläder till barn är detta helt rätt bok.

Frida Jönsson, betyg 4 av 5, BTJ-häftet nr 21, 2022.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I ur och skur med hensytt : sy höst- och vinterkläder för barn att vara barn i + mönsterark
 2. +
 3. Hensytt : sy lekfulla kläder för barn att vara barn i + mönsterark

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hensytt : sy lekfulla kläder för barn att vara ... av Malin Karlsson, Anna Markay (inbunden).

Köp båda 2 för 713 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Lotorpsmetoden : andning, massage och triggerpunkter

  Janne Karlsson, Malin Karlsson

  Det som inte rör på sig fastnar. Det gäller vårt sätt att andas, och hur vi använder våra kroppar. När skärmtimmarna blir många kommer symtomen smygande, och ibland gör det ont långt ifrån stället som orsakar problemen. I den här boken vill Janne ...

 • Hensytt : sy lekfulla kläder för barn att vara barn i + mönsterark

  Malin Karlsson, Anna Markay

  En pedagogisk, lättillgänglig, lustfylld och genomarbetad bok för den som vill sy lektåliga och sköna kläder för barn. BTJhäfte nr 7, 2022 Kristina Rydälv Kåreby. Äntligen tar sömnadsprofilerna Malin Karlsson och Anna Markay steget från syrummet t...