En resa genom krigets Ukraina : ett krigsreportage från våren 2022 (pocket)
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2023-01-25
Förlag
Stevali
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
180 g
SAB
Kmad.6
ISBN
9789189228863
En resa genom krigets Ukraina : ett krigsreportage från våren 2022 (pocket)

En resa genom krigets Ukraina : ett krigsreportage från våren 2022

Pocket, Svenska, 2023-01-25
79
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Boken är oavbrutet medryckande, men den främsta kvaliteten består i att Hellman är fullkomligt orädd när han skriver. Det har till följd att man genast förstår att hans uppsåt är ärligt" Horace Engdahl

När Ryssland den 24 februari 2022 invaderar Ukraina bestämmer sig Hellman och den norske författaren och sociologen Geir Angell Øygarden för att resa till krigets Ukraina. Utan att ha haft någon som helst aning om det får Hellman några dagar före avresan genom DNA-test reda på att han har fjorton namngivna släktingar i Ukraina som nu flyr landet. Reportageresan blir plötsligt på ett personlig plan för honom.

Läsaren får följa författaren genom en inre och yttre resa i krigets Ukraina. Ständiga flyglarm, intervjuer med soldater, eldstrid med ryssarna vid fronten och levande resebeskrivningar från städer som Lviv, Kiev och Odessa. Han ställs också inför ett val som får honom att överge journalistrollen och agera som medmänniska.

" En närgången och personlig skildring från frontlinjen i Ukraina som berör på djupet. Här ryms både en politisk analys av världsläget och kriget som närgångna porträtt av de drabbade familjerna" Jörgen Lund ETC

 

Cyril Hellman (f. 1971) är journalist, författare, poet och statsvetare. Han har arbetat för tidningar som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Fokus och Café. År 2010 erhöll han Sveriges Tidskrifters Tidskriftspris för årets krönikör, tio senare fick han Prins Wilhelms pris från Svenska Pen. År 2015 släpptes hans bok Rapport från fronten mot IS, en reportageresa från Syrien och Irak tillsammans med kurdiska gerillan YPG. Hans diktsamling Allt går i bitar från 2020 släpps under året på engelska och flera andra länder är intresserade av att lansera den. Under barndomens somrar på sjuttiotalet reste journalisten Cyril Hellman ofta med sin mamma till Sovjetunionen och Jalta på Ukrainas Krimhalvön. Han växte upp med rysk kultur eftersom hans mamma var russofil.

Om tidigare utgivna böcker av författaren:

"Rapport från fronten mot IS Cyril Hellman är en av Sveriges främsta och mest originella journalister. Reportagen från hans tid med de socialistiska kurdiska styrkorna i norra Syrien hör till det mest laddade jag läst de senaste åren"

C-M Edenborg Aftonbladet

"En naket uppriktig beskrivning av kriget i norra Syrien och Irak under några veckor i våras Stig Larsson, Expressen Lilla Chicago Hopplösheten, våldsromantiken och viljan att ta sig upp, och ingen kan gestalta de äkta rösterna på samma sätt som Cyril Hellman"

Jens Lapidus Bokus.com

"Mitt mörka hjärta gangstern och reportern Roman, självbiografi, reportage, thriller? Tja, jag vet inte. Det är i alla fall en ytterst välskriven och fascinerande resa in i det mörkaste inre av en lysande skribent"

Anders Wennberg i Gefle Dagblad

"I ett par dagar lever jag med Cyril. Jag googlar. Jag läser gamla texter, bloggar, Flashbacktrådar. På ett sätt jag annars bara reserverar för mina mest dyrkade rockstjärnor och deras fruar. Jag får inte ihop det men det stör mig inte alls, för det är så nattsvart bra, alltsammans"

Johanna Ögren Bokhora
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En resa genom krigets Ukraina : ett krigsreportage från våren 2022
  2. +
  3. In i Ukraina : en krigsdagbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt In i Ukraina : en krigsdagbok av Thomas Engström, Margit Richert (häftad).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cyril Hellman