Någon gång behöver man lära sig äta och dricka (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
53
Utgivningsdatum
2020-12-22
Förlag
Vulkan
SAB
Vmb
ISBN
9789189231054

Någon gång behöver man lära sig äta och dricka

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-12-22
158
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den 22/8 år 2017, jag hade ätit en vegetarisk lunch med typ polentagröt, svamp, grönsaker och getost. Den var säkert hållbar på många sätt, men det var bara det att jag inte kunde få i mig den. Varken smaken eller konsistensen tilltalade mig och såklart kände jag mig dum som inte tagit kötträtten istället. Men jag ville ju tänka på miljön och vara hållbar och hur hållbart blev det här nu? Slänga mat, matsvinn kändes ju faktiskt sämre, och jag behövde ju energin och proteinerna, jag hade ju tänkt att ta en löprunda senare. På väg från restaurangen förstår jag hur jag löser detta, en järn tablett och ca 15 g proteinpulver så skulle problemet vara löst och det skulle också bli mindre för magen att jobba med vilket ibland är skönt. Och jag hade ju ändå kämpat på och lyckats få i mig lite samt ätit brödet som varit till, ja så fick det bli. Jag hade bara testat proteinpulver i mjölk, yoghurt och våffelsmet tidigare. Men fick nu idén att mixa det med apelsinjuice. Fullträff om du frågade mig där och då, blev nästan euforisk över hur bra jag alltid lyckas rädda upp situationer och gick hem och sjösatte min egna lilla proteindrink.
Ovan är en del av inledningen till Någon gång behöver man lära sig äta och dricka. Det är min absoluta övertygelse att våra levnadsvanor det vill säga bland annat våra matvanor och alkoholvanor tillsammans med övriga levnadsvanor är grundläggande för vår hälsa.
Goda levnadsvanor är viktiga för att upprätthålla god nutritionsstatus och ett starkt immunförsvar och gör att vi har bättre förutsättningar för att bekämpa sjukdomar och virus och hålla oss friska.
Har dina levnadsvanor försämrats under Covid-19 och du behöver en boost för att komma på rätt väg igen eller kanske behöver du bara ett nytt perspektiv för att bättre kunna orientera dig i dina levnadsvanor? Då är detta rätt bok att börja med

Jag som har skrivit boken heter Helena Öggesjö, jag är utbildad dietist och numera entreprenör och grundare av företaget SNC - Sustainable Nutrition Care och om jag har rätt har vår gemensamma resa mot en ljusare och mer hållbar framtid bara börjat

Vill du veta mer om Sustainable Nutrition Care,se www.sustainablenutritioncare.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Någon gång behöver man lära sig äta och dricka
  2. +
  3. Pottkalendern från Blöjfri.se : ett pedagogiskt och roligt stöd för er potträning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pottkalendern från Blöjfri.se : ett pedagogiskt... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Någon gång behöver man lära sig äta och dricka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hur kan en bok skrivas 2021 med detta uråldriga tänk?...
    Bengt Andersson, 26 februari 2022

    Hur kan en bok skrivas 2021 med detta uråldriga tänk? Kalorier och BMI? Hållbarhetstänket känns ej genomtänkt heller. Läs på. Köp ej.

Visa alla 1 recensioner