Integrativ bildterapi : relationellt trauma och bildskapande ur ett neurovetenskapligt perspektiv (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2021-04-01
Förlag
Vulkan
Medarbetare
Wide, Kenneth (form)
SAB
Vlbdb
ISBN
9789189231955
Integrativ bildterapi : relationellt trauma och bildskapande ur ett neurovetenskapligt perspektiv (häftad)

Integrativ bildterapi : relationellt trauma och bildskapande ur ett neurovetenskapligt perspektiv

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-04-01
371
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
INTEGRATIV BILDTERAPI

Relationellt trauma och bildskapande ur ett neurovetenskapligt perspektiv.

Den här boken är en explorativ forskningsresa för att vidga perspektivet på bildterapi. Den sammanför och förankrar bildens vitala dynamik i ett psykoterapeutiskt och konstnärligt perspektiv. Texten har fokus på anknytning, affektreglering och relationellt trauma för att undersöka hur psykologisk vetskap tar form i det bildterapeutiska rummet. Neurovetenskap har ett parallellt fokus som en röd tråd i texten för att synliggöra hur hjärnan är inblandad i det kreativa och terapeutiska bildskapandet.

Bildens, kreativitetens och symboliseringens roll och dess terapeutiska möjligheter har utifrån nya vetenskapliga rön fått ett större djup och flera perspektiv. Boken avslutas med hur man kan arbeta bildterapeutiskt med relationellt trauma utifrån traumateori och de nya perspektiven som boken ger.

Hur kreativitet, bildskapande och den terapeutiska processen tar form i det bildterapeutiska rummet utgår från författarens 40-åriga erfarenhet som bildpsykoterapeut, lärare och utbildningsledare. Texten ger rika inblickar i våra uttrycksmöjligheter för att frigöra oss själva via bildskapande för att ge inre bilder form i yttre gestaltning. Där bilden som självuttryck blir till en spegel för att se och upptäcka oss själva.

Kenneth Wide är leg. psykolog, bildpsykoterapeut, bildkonstnär, hedersmedlem i SRBt samt författare till boken, Bildens Helande Kraft, Mareld 2005. Han har i sitt yrkesliv lagt fokus på att etablera bildterapi i Sverige. 1985 var han delaktig i grundandet av den första Bildterapiutbildningen, förlagd på söder i Stockholm, under den dåvarande bildterapiföreningens regi.

1997 grundade Kenneth Wide tillsammans med Lena Herö Bildterapi Institutet Niarte, som en fristående utbildning med inbjudna internationella gästlärare, som fram till i dag är fortsatt verksam på institutets kursgård i Brevens bruk i östra Närke. För mer info se www.niarte.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Integrativ bildterapi : relationellt trauma och bildskapande ur ett neurovetenskapligt perspektiv
  2. +
  3. Bildterapi enligt Almametoden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bildterapi enligt Almametoden av Janet Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 593 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »