Ju förr desto bättre : kulturarvet som resurs för en hållbar framtid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
CBM s skriftserie (del 23)
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2010-01-25
Förlag
Centrum för Biologisk Mångfald
Medarbetare
Ryd, Yngve (förf.) / Tunón, Håkan (förf.) / Westman, Anna (förf.) / Åberg, Helena (förf.) / Westman, Anna (red.) / Tunón, Håkan (red.) / Demker, Oloph (form)
Dimensioner
200 x 181 x 13 mm
Vikt
360 g
SAB
Bgk
ISBN
9789189232327
Ju förr desto bättre : kulturarvet som resurs för en hållbar framtid (häftad)

Ju förr desto bättre : kulturarvet som resurs för en hållbar framtid

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-01-25
99

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ju förr desto bättre: Kulturarvet som resurs för en hållbar framtid är en inspirationsbok om hur man kan kartlägga sina lokala traditioner rörande nyttjandet av landskapets resurser och synen på naturen. Vårt samhälle har genomgått stora förändringar under det senaste seklet och vi står kanske inför en ännu mer omvälvande utveckling under de närmaste decennierna.

Vårt västerländska samhälle har anpassat sig till en slit och släng-mentalitet och ett beroende av billig fossil energi. Vi tänker inte på att även förnyelsebara naturresurser är ändliga om de förbrukas i för hög takt. Vi står även inför oljetoppen (dvs mer olja förbrukas än som utvinns), vilket helt ändrar förutsättningarna för våra produktionssystem.

Kanske finns framtidens lösningar i vårt gamla levnadssätt och kulturarv? Hur gjorde m an innan oljan gjorde sitt intåg? Det fanns tekniskt avancerade lösningar för produktion och kraftöverföring, men när oljan kom bytte utvecklingen riktning. Hur kan vi öka människors känsla för den lokala platsen och förståelsen för de naturgivna förutsättningarna? Det är något vi behöver göra! Ju förr desto bättre!

Ju förr desto bättre innehåller intressant läsning för alla som intresserar sig för sina rötter, sin hembygd och samhällets utveckling. Boken lämpar sig även som studiematerial till exempelvis studiecirklar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ju förr desto bättre : kulturarvet som resurs för en hållbar framtid
  2. +
  3. Fataburen. I kärlekens spår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fataburen. I kärlekens spår av Ingela Bly, Birgit Brånvall, Eva Dahlman, Sigrid Eklund Nyström, Berit Eldvik (inbunden).

Köp båda 2 för 273 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ju förr desto bättre : kulturarvet som resurs för en hållbar framtid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kultur? arv?
    kärringen, 14 oktober 2014

    intressant, allmänbildande, ingjutande av framtidshopp. En bok som stimulerar tanken och ger insikt i historien som binder en krans till idéer.

Visa alla 1 recensioner