Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2022-01-18
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Mormor
Medarbetare
Olsson, Håkan (red.) / Olsson, Håkan (form)
Dimensioner
200 x 138 x 18 mm
Vikt
326 g
SAB
Hc
ISBN
9789189245310

Det osagda

(5 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-01-18
247
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hanna lever ett utstakat och tillrättalagt liv med Calle. Under en resa till Mallorca med bästa väninnorna står plötsligt en man bredvid henne i en bar. Ett möte omöjligt att värja sig från. Hanna tvingas att ifrågasätta det mesta hon tagit för självklart, sina egna val i livet. Hon tappar en stenhård egenkontroll hennes största rädsla.

När Hannas far och mentor hastigt dör avslöjas familjens dolda sanningar. Vem var hennes far innerst inne? Varför flyttade hennes syster från familjen så abrupt för så längesedan? Varför har hon själv aldrig tidigare ifrågasatt det som ändå antytts? Vart ska hon ta vägen med sitt eget liv?

Det osagda handlar om att våga börja leva sitt eget liv utifrån sina egna premisser. Att våga släppa taget om självklara ramar och skenbara måsten. Den handlar också om het passion, om ett liv som hamnar mitt i orkanens öga och om livsavgörande beslut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det osagda
 2. +
 3. Tantaluskval

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tantaluskval av Adda Ravnkilde (häftad).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Det osagda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En högaktuell samtidsroman
  Irene Kolare, 5 november 2023

  I Kajsa Franchells relationsroman "Det osagda" tappar karriäristen Hanna fotfästet när hon möter Jakob på en helgresa med väninnorna till Mallorca. Det omtumlande mötet leder till att Hanna omvärderar sin tillvaro när hon inser att det inte längre är möjligt att dela sin fars, patriarkens, förljugna värderingar. Hannas livskris eskalerar och hennes stramt hållna fasad krackelerar. I "Det osagda" får läsaren följa Hanna när hon söker mening och balans i livet.

  Pappas duktiga flicka Ha... Läs hela recensionen

 2. En fängslande berättelse om kärlek och identitet
  Kersti Vikström , 23 april 2022

  Hanna lever ett till synes lyckligt och framgångsrikt liv tillsammans med Calle. Hon går, till skillnad från sin syster, i sin pappas fotspår. Under en semestervecka på Mallorca med bästa väninnorna möter hon Jakob, en man som lever ett helt annat sorts liv, ett liv som både lockar och skrämmer. Mötet med Jakob blottar sprickorna i Hannas egen familj och tvingar henne att göra upp både med historien och framtiden.
  Kajsa Franchell har skrivit en roman om hemlig kärlek men också om längtan efter frihet och sann identitet, som ger mersmak.

 3. Det osagda av Kajsa Franchell (Mormor förlag) är en...
  MTh, 26 mars 2022

  Det osagda av Kajsa Franchell (Mormor förlag) är en fantastisk relationsroman med en slags inre, själslig spänning som tar andan ur en.
  Hanna bor ihop med Calle, men på en bar på Mallorca möter hon Jakob. De får en het natt tillsammans och en tid av längtan, åtrå och het passion följer. Samtidigt börjar Hanna ifrågasätta det liv hon lever och de val hon gjort i livet. Vågar hon släppa kontrollen och leva det liv som hon verkligen vill leva?
  Du som någon gång undrat om livet ska vara... Läs hela recensionen

 4. Om boken
  Ökenvind, 20 februari 2022

  "Det osagda" av Kajsa Franchell är en välskriven och medryckande psykologisk thriller utan mordoffer och istället ett skickligt skildrat relationsdrama i dagens Stockholm. Den finstämda berättelsen är trovärdig med respekt för den utmaning som sökandet efter en inre sanning kan innebära.
  Pulsslagen förmedlas i dynamiken mellan vinster och dess pris i en fängslande inre process.
  Ytterst handlar boken om att ställas inför livsval och om vad det kan innebära när någon byter riktning i si... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kajsa Franchell

 • Tvåhundrasjuttio sekunder

  Kajsa Franchell

  Isabelle bor sedan tio år tillsammans med den betydligt äldre George, en man hon till en början uppskattade för hans världsvana, hans säkerhet och trygghet. "Då är det bokat", säger George. "Vadå bokat?" "Mallorca två veckor i september. Vi behöve...