Spökindustrin : reportage - en bluffmakares bekännelser (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (140.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Alexander Bygdén
Utgivningsdatum
2020-10-05
Förlag
Bookea
ISBN
9789189247567
Spökindustrin : reportage - en bluffmakares bekännelser (ljudbok)

Spökindustrin : reportage - en bluffmakares bekännelser Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-10-05

Styckköp

147

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
- Hon saknar barnbarnen, hälsa dem, väser jag. Kvinnan blir djupt berörd. Jag fylls av en mäktig känsla. Seansen är fullsatt och allas blickar är riktade mot mig. Det är bara ett problem. Jag är en bluff. Jag kan inte prata med andar.

Följ med på ett spännande och överraskande reportage i en industri som verkar i korsningen mellan alternativmedicin, yoga och spöktro. En industri som växt kring den nyandliga våg av spöktro som svept över Sverige. Med flera teveprogram, magasin och hälsomässor runt om i Sverige med andar och medium som tema finns stora pengar i rörelse både för stora och små företagare med spiritistiska förtecken.

Journalisten Alexander Bygdén bestämmer sig för att ta reda på hur pass enkelt det faktiskt kan vara att tjäna pengar genom att låtsas tala med andar. Han bestämmer sig att wallraffa och utge sig för att vara ett medium. Resan går via källarseanser, andliga kursgårdar och telefonspågummor för att sluta med en storseans i ett Folkets Hustfo med en fullsatt och köpvillig publik.

Bokens författare frilansjournalisten Alexander Bygdén har bland annat arbetat på Sveriges Radio, Expressen/GT och Sveriges Television. Numera ägnar han en stor del av sin tid åt att opinionsbilda och folkbilda för att stoppa psykisk ohälsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alexander Bygdén

  • Vända på varje sten

    Alexander Bygdén

    Trots att Socialdemokraternas block efter valet 2022 får lämna ifrån sig makten hamras budskapet in från många håll om ett lyckat val. Socialdemokraterna gör sitt näst sämsta val någonsin med 30,33 procents väljarstöd. Tiden med över fyrtio procen...

  • Padelkriget

    Alexander Bygdén

    Padel har kommit för att stanna. Det blir svårare och svårare att boka tid i kommunens Österköping kommuns padelhall. Men så hittas en person mördad i ett omklädningsrum. Mordvapnet - Ett padelracket. Samtidigt trappas konkurrensen upp om vem som ...