Nu fattar jag : boken som hjälper dig förstå vår digitala samtid och framtid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2021-10-21
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
23 x 225 x 163 mm
Vikt
560 g
SAB
Bv
ISBN
9789189261570

Nu fattar jag : boken som hjälper dig förstå vår digitala samtid och framtid

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-10-21
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Podcast-profilerna Henric Smolak (Under Femton) och Christian von Essen (Heja Framtiden) har sammanlagt intervjuat mer än 500 experter, forskare, entreprenörer och visionärer. Genom att samla sina insikter i bokform hoppas de kunna bidra till att överbrygga kunskapsklyftan i samhället.

I en tid av snabb teknologisk utveckling blir de globala utmaningarna samtidigt allt större. Det är också svårare än någonsin att hänga med. Boken har ett enkelt upplägg: 15 korta kapitel som var för sig går igenom ett fenomens historia, drivkrafter, nuläge och framtid, kryddat med tips och inspiration.

Vad är egentligen artificiell intelligens och hur kan det bidra till hållbarhetsarbetet? Hur kommer Internet of Things förändra våra liv? Vilka möjligheter vilar inom foodtech, fintech, delningsekonomi, mobilitet, blockchain, edtech och ett mer digitaliserat vårdsystem? Vad kan man egentligen 3D-printa?

Till sin hjälp har författarna ett trettiotal av landets tyngsta experter som bidrar med sina spaningar, bland annat Hélène Barnekow, Johannes Schildt, Heaven Bereket, Anders Borg, Mouna Esmaeilzadeh, Sara Öhrvall, Judith Wolst, Joakim Jardenberg, Innocent Mugenga och många fler. Nu fattar jag erbjuder ett enkelt sätt att få en bredare förståelse för vår digitala samtid och framtid.

Några röster om boken:

"I den här boken får ni en möjlighet att bekanta er med en större del av de krafter som gör om våra liv. Allt presenterat pedagogiskt och kraftfullt." /Kjell A. Nordström, ekonomie doktor, föreläsare och författare.

"Genom åren har jag träffat många chefer som känt sig nervösa kring den tid vi lever i och hur man kan hänga med kring det digitala. I boken "Nu fattar jag" får du en väl genomtänkt överblick över vad det digitala är och vad det gör med oss. Henric och Christian sammanfattar de viktigaste trenderna överskådligt och med ett språk som får även den mest ängsliga av oss att hänga med och förstå. Boken bör vara obligatorisk läsning för ledningsgrupper som vill förstå sin samtid och forma sin framtid." /Arash Gilan, författare, poddare och vd för marknadsföringsbyrån Viva Media.

"Superkonkret, pedagogisk och lättläst bok som både förklarar och ger hopp om framtiden. Läs, lär och känn dig smart!" /Camilla Bergman, vd på nyhetssajten Breakit.se.

"Framtiden är ljus och borde komma snabbare. Denna bok visar spännande utvecklingar på en rad områden och med lärdomarna i den kan du vara en del av att skapa den framtiden." /Mathias Sundin, ordförande i Warp Institute samt tidigare riksdagsledamot.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nu fattar jag : boken som hjälper dig förstå vår digitala samtid och framtid
 2. +
 3. AI för nybörjare : Allt du behöver för att komma i gång med artificiell intelligens

De som köpt den här boken har ofta också köpt AI för nybörjare : Allt du behöver för att komm... av Johan Falk (häftad).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nu fattar jag : boken som hjälper dig förstå vår digitala samtid och framtid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok som alla bör lära - speciellt dagens ledare
  Äntligen fattar jag! , 22 oktober 2021

  Superkonkret, pedagogisk och lättläst bok som både förklarar och ger hopp om framtiden. Allt presenterat pedagogiskt och enkelt! Jag rekommenderar verkligen denna boken till alla som vill lära sig lite om mycket i ett bokformat! Kommer definitivt köpa den i julklapp till många.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Vad händer nu med framtiden? : 20 visioner om Sverige efter corona

  Christian Von Essen

  Vad händer nu med framtiden? försöker reda ut vad som väntar oss i slutet av tunneln. Vilket Sverige vill och bör vi bygga när vi nu står inför en omstart? För en sak är våra experter eniga om, det är i kriser vi har möjlighet att göra om och göra...

 • Vad händer nu med framtiden - 20 visioner om Sverige efter Corona

  Christian Von Essen

  "Vad händer nu med framtiden?" försöker reda ut vad som väntar oss i slutet av tunneln. Vilket Sverige vill och bör vi bygga när vi nu står inför en omstart? För en sak är våra experter eniga om, det är i kriser vi har möjlighet att göra...