Och sen så är jag död (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Elin Strand (del 1)
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2021-10-27
Förlag
Lava Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789189261754
Och sen så är jag död (häftad)

Och sen så är jag död

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-10-27
239
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Artonårige Ali kämpar målmedvetet för att förtjäna respekt och plats i ett av de multikriminella gäng som härjar i Stockholmsförorterna kring Järvafältet. Han är villig att gå mycket långt för att dra in cashen som krävs.

Eric, instagrampolisen, tvingas lämna vardagslunken för en privatjakt efter stulna ägodelar som, om de avslöjas för omvärlden, kan krossa hans karriär.

Mohammad - a.k.a. Mo" Mad - gängledaren och gangsterrapparen, som byggt sin artistkarriär på köpta streams finansierade av drogförsäljning, har en plan om hur han skall lyfta sin image rejält och dominera scenen.

Den vackra änkan Elin, ännu inte fyllda fyrtio, lever ett tillbakadraget liv i Hässelby Villastad. Hon rör sig ogärna utomhus och sköter sitt jobb mestadels hemifrån. En vårnatt inträffar hennes värsta mardröm. Två gängmedlemmar bryter sig in och våldför sig brutalt på henne. Efter timmar av övergrepp, misshandel och förnedring tar händelserna en oväntad vändning och Elin får övertaget.

"Och sen så är jag död" är en mörk spänningsroman som bitvis är riktigt otäck.

***

Peter Johansson är född 1969 och bor i Stockholm. Som låtskrivare och producent är han en pionjär inom modern dansmusik på nittiotalet och starkt bidragande till det svenska musikundret med artisten Pandora, som hittills sålt över sex miljoner album världen över.

Sedan millennieskiftet har Peter verkat inom olika sälj- och affärsutvecklande roller för amerikanska teknikbolag. Fritiden spenderas allra helst tillsammans med familj och vänner.

"Och sen så är jag död" är Peter Johanssons debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och sen så är jag död
 2. +
 3. Det vita spöket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det vita spöket av Peter Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Och sen så är jag död. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktig bladvändare!
  Mr. K, 9 juni 2022

  En stark och fängslande spänningsroman som bitvis är mycket rå och skrämmande. Samtidigt träffsäkert högaktuell i sin ofiltrerade skildring av gängkriminaliteten och dess offer. Rekommenderad läsning!

 2. En skildring av dagens gangstersamhälle
  SP, 14 februari 2022

  Denna bok håller ett mycket högt tempo och är svår att lägga ifrån sig när man har börjat läsa. Den skildrar på ett verklighetstroget sätt dagens gangstersamhälle och hur det drabbar oskyldiga personer. Berättelsen visar vad som kan hända när rättssamhället fallerar och hur offren tvingas skipa sin egen rättvisa. Boken andas mycket samhällskritik men är på inget sätt ensidig eller ställningstagande. Man får som läsare anledning att själv fundera på vad man skulle göra om man blir utsatt för ett brott.

 3. Och sen så är jag död
  Jonas Kjellgren, 6 december 2021

  Helt otroligt spännande bok, sträckläste den här med lite paus för sömn och arbete. Boken är bitvis ganska brutal, inga transportsträckor i storyn vilket uppskattades av mig. Kan starkt rekommendera den här boken.
  Årets debutroman om jag fick bestämma.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Peter Johansson