Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2021-04-16
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form)
Dimensioner
210 x 135 x 18 mm
Vikt
293 g
SAB
Hc
ISBN
9789189263123
De rotlösa (inbunden)

De rotlösa

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-04-16
219
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
På övervåningen i Lindströms hus finner vi "de rotlösa", de som sökt sig till staden för sitt uppehälle. Vi får bland annat följa den ryggskadade arbetskarlen Olof och hans nyinflyttade dotter Greta, den unge spinneriarbetaren August samt det gifta paret, Valter och Wilhelmina, och deras sjuka barn. Bleckslagaren Isidor Lindström kallar dem för inhysta men i själva verket är de hans hyresgäster och de som får hans egen familj att överleva ekonomiskt. Lindström själv står med en fot kvar i det gamla samhället då hans faders hantverksskicklighet som bleckslagare skapade en viss ekonomisk trygghet. Nu är det andra tider och det går inte lika väl för Lindström som för hans far.

Dessa människors vardag utspelar sig på spinneriet, på järnvägsstationen och i hemmet. Under några höstveckor präglade av jakt på arbete, pengar och någon att lita på får vi skåda in i livet hos dessa människor under industrialismens införande i en svensk stad. Hur tar man sig framåt i ett läge där alla tycks ha det lika svårt, i en stad av nykomlingar? Vad händer när man inser att samhället man växte upp i inte längre är detsamma och att spelreglerna har förändrats?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De rotlösa
  2. +
  3. Eldungen : en herrgårdsroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eldungen : en herrgårdsroman av Torbjörn Elensky (inbunden).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De rotlösa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra!
    f.r, 17 april 2021

    En bra bok om att försöka klara sig under svåra omständigheter. Miljöbeskrivningarna känns verkliga och det var spännande att få följa med de här människorna. Känner tacksamhet att inte leva som arbetare under slutet av 1800-talet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johannes Daun