Sista solglimten : ett barns kamp i skuggan av två kulturer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2022-01-21
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form)
Dimensioner
210 x 135 x 22 mm
Vikt
324 g
SAB
Hc
ISBN
9789189263406

Sista solglimten : ett barns kamp i skuggan av två kulturer

Inbunden,  Svenska, 2022-01-21
184
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Shewins första fem år i Kurdistan är väldigt tuffa, uppfostran är hård och vad hon än gör blir allt fel. Ofta blir hon bestraffad genom fysisk och psykisk misshandel vilket är en del av den kurdiska kulturen. Under hennes första år är hennes pappa frånvarande då han är bosatt i Sverige, och minnena av honom är mycket vaga när han en dag åter dyker upp.

En dag förändras livet för alltid - Shewin, hennes systrar och deras mamma bryter upp och flyttar till Luleå i Sverige där pappan befinner sig, men resan till Sverige blir utdragen. I Sverige förändras Shewins syn på sin pappa eftersom hans löften om vad Sverige erbjuder inte håller och kontrasten blir alltför stor.

När Shewin börjar i den svenska skolan råkar hon ut för en massiv kulturkrock, olikheterna blir väldigt svåra för henne att ta sig an, och familjens ekonomiska situation förstärker utanförskapet hon känner. Alltmer fylls hon av mörka tankar och om nätterna fantiserar hon om att dö. Dessa tankar följer henne under flera år. Detta resulterar i att hon känner sig alltmer pressad och en dag bestämmer hon sig för att ta sitt eget liv.

"Sista solglimten" är en självbiografisk roman om ett barns uppväxt i Kurdistan och senare i Sverige. Den tar upp såväl den hårda uppfostran i Kurdistan som kulturkrocken som skedde i Sverige. Samtidigt är den en utvecklingsroman om en liten flicka och hennes hårda kamp att växa upp till den kvinna hon är i dag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sista solglimten : ett barns kamp i skuggan av två kulturer
  2. +
  3. Under mullbärsträdet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Under mullbärsträdet av Zhiwar Rashid (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »