Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Landsflykt (del 2)
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2022-09-04
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form)
Illustratör/Fotograf
Linnéa Nåbo-Tunströmer
Dimensioner
210 x 135 x 30 mm
Vikt
541 g
SAB
Hc
ISBN
9789189263567
Prinsarna i Kiev (inbunden)

Prinsarna i Kiev

Inbunden Svenska, 2022-09-04
239
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vad ska du göra när du träffar din brors mördare?" frågar en gammal ärrad hirdman. Torsten som får frågan är en norsk pilgrim och hans sökande efter dråpsmannen har fört honom till Kiev i det rusiska riket. Där träffar han även Krasny, som är fosterson till det rusiska fursteparet och dessutom gudfader till deras dotter Agatha. Få vet att Krasny egentligen heter Edvard och är en möjlig arv tagare till det engelska kungadömet. De dras alla in i makt kamper, kärlekshistorier och äventyr i 1000-talets Europa och Mellanöstern.

Prinsarna i Kiev är den andra delen i den historiska romansviten Landsflykt som inte endast beskriver Englands historia, utan även följer maktkamper i de nordiska länderna, Ryssland, Polen, Ungern, Tyskland, det Bysantinska riket, Frankrike och Skottland. 

Berättelserna rymmer även religiösa konflikter som övergången från hedendom till kristendom, investiturstriden och inledningen till korstågen. Scener följer verkliga händelser, eller sådana som enligt den kända historien kan ha hänt. Karaktärer med namn baseras utan undantag på verkliga historiska personer.Ofrivillig viking är första delen i den historiska romansviten Landsflykt som inte endast beskriver Englands historia, utan även följer maktkamper i de nordiska länderna, Ryssland, Polen, Ungern, Tyskland, det Bysantinska riket, Frankrike och Skottland.
 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Prinsarna i Kiev
  2. +
  3. Korphugg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korphugg av Tonny Gulløv (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olle Nåbo

  • Ofrivillig viking

    Olle Nåbo

    När den engelske kungen mördas efterlämnar han två små söner. Erövraren Knut den store inser att de utgör ett hot mot hans egen och Englands framtid. "De måste försvinna för alltid", säger han och ger uppdraget till lego¿knekten Emund. D...