Hett om öronen och blött i brallan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2023-01-10
Upplaga
1
Förlag
Ebes förlag
Medarbetare
Berglund, Eva-Karin (form) / Persson, Fredrik (foto)
Dimensioner
215 x 140 x 27 mm
Vikt
546 g
SAB
Hcg
ISBN
9789189263604

Hett om öronen och blött i brallan

Inbunden,  Svenska, 2023-01-10
216
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En mörk kväll i Namibia hamnar Jojo i stora svårigheter när han två gånger samma kväll går steget för långt för att visa sig tuff. En äldre kvinna lägger en förbannelse över honom och Jojo råkar mer illa ut än någon förtjänar. Han möter den angolanske Pedro och får sedan hjälp av "en ängel" innan han träffar pastor Jan Berg från det lyckliga landet. Landet långt bort, som varken har olidlig värme, torka eller malaria, heter Sverige.

Efter oändliga timmar med flyg är de hemma hos den nye svenske pappan i lilla Alkärr där Jojo nu ska bo. Men livet är inte så lätt och ofarligt som det kan verka. Välkomnandet för en mörk person med ett mörkt förflutet är inte så varmt, särskilt inte när skolan står i lågor och han blir misstänkt för mordförsök.
Kan "en zebra" vara till hjälp?

Boken är främst skriven med tanke på ungdomar i tio- till fjortonårsåldern. Det är en konceptbok som har arbetsnamnet "Speed Reading".
Speed Reading innebär att man bara läser bokens feta stil, vilket är en bantad version av händelser och lämplig för ungdomar som har bråttom och/eller har dåligt tålamod. Läsare som önskar fördjupa sig i beskrivningar och nyanser läser texten som man brukar (även den icke feta stilen).
För de som vill suga lite extra på karamellen finns även så kallade läsaruppdrag efter vissa kapitel som är kopplade till textens innehåll. Dessa uppdrag ger utrymme till eftertanke, synpunkter och diskussioner kring händelser i berättelsen.
Bokens upplägg gör den lämplig att läsa/arbeta med i klassuppsättning eller som högläsningsbok i grundskolan (från åk 4), eller varför inte hemma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hett om öronen och blött i brallan
  2. +
  3. Pojken som följer sin skugga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken som följer sin skugga av Kadir Meral (häftad).

Köp båda 2 för 395 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Persson