Här inne sitter du fast (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2022-09-09
Förlag
Lava Förlag
SAB
Hc
ISBN
9789189269811

Här inne sitter du fast

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-09-09
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Och hur länge kunde ditt liv vara så? Intryckt, men lysande. Där du satt fast inne i dig själv. Hur länge skulle samhället tycka att det var värt att hålla en plats åt dig? Vakta ditt liv, torka dina tårar och lappa ihop dina skärsår? När skickade de hem dig för gott? För lite plats, någon annan ska vara här. Du kan inte bo här. Näe, men var? Vem behöver en sådan här plats mer? Jag hoppas du tog min plats."

Moa sitter med ryggen mot väggen inne i sin säng med gula landstingsfilten på psyket, avdelning 38A. Hon tittar ut medan årstiden växlar från vinter till vår. Det var inte meningen att det skulle ta så här lång tid här inne. Visst hade hon behövt hjälp, men det här? Nu var hon granne med Lelle, Dagny, Julia och alla andra på drift här inne. Och Terese, som knappt andas, knappt pratar. Moa kan inte ens säga säkert om de är vänner eller inte. Alla har hittat sitt sätt att lösa livet på. Men alla överlever inte sin tid här inne. Moa bestämde sig redan första dagen hon hamnade där för att leva. Hon måste det. Därför väntar hon.

"Här inne sitter du fast" är en känslofylld roman om psykisk ohälsa. Det är en berättelse om skiljelinjen mellan att vilja leva och att inte vilja det och ställer den smärtsamma frågan: Hur ska jag leva, när jag är så här?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Här inne sitter du fast
 2. +
 3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Här inne sitter du fast. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vi sitter fast här inne
  Naja Rehn, 23 oktober 2022

  Den här boken kryper under skinnet. Problematiken som kommer fram i ljuset visar sig vara ett av många lager och lösningen är inte given utan tvingas fram.

  Berättelsen kretsar kring erfarenheten från en öppen psykiatrisk avdelning. Huvudpersonen har nått en punkt där hon känt sig tvungen att låta sig tas om hand inom vården för sin psykiska ohälsa. Något inom henne är obegripligt och svårfångat - det kräver något drastiskt av henne och steget in i den psykiatriska vården känns som en... Läs hela recensionen

 2. Omöjlig att lägga ifrån sig
  hannalili, 19 oktober 2022

  Den här boken överraskade mig verkligen. Grep tag från första sidan, med ett sug i berättandet och en gestaltning som höll mig fast hela vägen till slutet.

  Skriven med en helt egen röst och ton, om ett tungt ämne som ändå känns lätt. Sällan man stöter på en debut som känns så självklar. Hoppas på att få läsa mer från författaren!

  Ett suggestivt, men ändå rakt och avskalat språk. Lysande!
  Rekommenderas starkt!

Visa alla 2 recensioner