Skammen är inte min (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2022-04-07
Förlag
Lava Förlag
Dimensioner
10 x 192 x 126 mm
Vikt
255 g
SAB
Lz Andersson, Malin
ISBN
9789189269866

Skammen är inte min

(25 röster)  |  Läs 21 recensioner
Häftad,  Svenska, 2022-04-07
249
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Att jag skulle falla så totalt för Peter som ännu var sambo när vi träffades var helt uteslutet. Men det som började som en vänskap blev snart en affär och med den kom också skuldkänslor och svartsjuka. Min värld blev hans och hans tankar blev mina.

Med åren hamnade jag i ett fängelse av kontroll, manipulation och psykisk misshandel. Kärleken till honom gjorde att jag övergav mig själv. Det jag trodde var det största som hänt mig blev år av tomma löften och en avgrundsdjup ensamhet. Jag fanns aldrig på riktigt i hans liv.

SKAMMEN ÄR INTE MIN är en självbiografi om att hamna i ett destruktivt förhållande. Att falla hårt och bli lurad. Författaren berättar öppet om sina erfarenheter, sin godtrogenhet och sina insikter. Det här är en berättelse om att fastna i en dålig relation, och att ta sig ut. Bli fri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skammen är inte min
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av Skammen är inte min. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark personlig berättelse
  Elin Westöö (Sköllersta), 8 juni 2023

  En väldigt berörande och viktig bok om att leva i och ta sig ur en destruktiv relation. Ger stor förståelse av allvaret med psykisk misshandel. Och ger också styrka och hopp då Malin med stöd av vänner, familj och terapi lyckades bryta sig loss. Uppläsaren har behaglig och lugn röst och är enkel att lyssna till. Alla borde läsa denna bok!

 2. Väcker känslor, tankar och funderingar
  Maria Nordström, 9 maj 2022

  En bok som är medryckande och lättläst och som samtidigt väcker mycket känslor, många tankar och funderingar. Man förstår i nån mån varför kvinnan rycks med i det som händer och samtidigt är allt så obegripligt. Jag pustade ut i början av boken och tänkte att det kunde varit värre. Och det blev det. Jag kan varmt rekommendera den här boken!

 3. En stark berättelse
  Krister_1955, 4 maj 2022

  En otroligt stark berättelse om ett destruktivt förhållande och hur svårt det kan vara att komma loss ur detta. Modigt och öppet berättat av Malin. När man väl börjat läsa, går det inte att lämna historien.

 4. Rörande, intressant, framförallt otroligt viktig
  CR, 4 maj 2022

  en bra bok som beskriver hur enkelt det är att fastna i destruktiva relationer och mönster samt hur man även tar sig därifrån till slut. Författaren är en stor inspiration och en riktigt stark kvinna. Så fint att få ta del av denna berättelse med individens alldeles egna ord och sätta sig in i hur det är för så många andra kvinnor världen över. Tack!

 5. Gripande historia - modigt och välskrivet berättad
  CF, 3 maj 2022

  Jag läste ut boken på ett par dagar, den fångade mig verkligen och är lättläst trots det tunga ämnet. Historien är hemsk, men boken är välskriven, gripande och berörande. Malin är tyvärr inte ensam att ha en sådan här historia att berätta, vilket gör boken än viktigare. Tack Malin för ditt mod att berätta din historia!

 6. Gripande och så viktig!
  Johanna, 29 april 2022

  Malin beskriver enkelt och fängslande om sina mardrömsår med en man med sjukt kontrollbehov, drag av narcissism, brist på empati och total frånvaro av självinsikt. Hon dras in i ett destruktivt och sjukt förhållande och beskriver klockrent hur lätt det är, vem som helst kan slukas in i fel förhållande. Malin beskriver hur dessa män krymper ens värld, förstör ens självförtroende och får en att tvivla på allt man tidigare stått för. Hjärtskärande men otroligt viktig bok om makt, psykisk misshan... Läs hela recensionen

 7. Berörande
  Raho, 26 april 2022

  Malin beskriver så starkt hur fast hon var. Om kampen. Om ondskan som Peter utsatte henne för.
  Hon beskriver hur det är att vara traumabunden. Vem som helst kan fastna. T.o.m. en sund, levnadsglad, intelligent o social kvinna, som Malin!
  Hon beskriver så klart och tydligt vad en narcissist kan göra och förstöra! Jag känner så väl igen, fast i andra sammanhang. Vi möts alla av denna personlighetsstörning.
  Läs boken! Den är lättläst!
  Oerhört bra!
  Alla borde läsa.
  Al... Läs hela recensionen

 8. Berörande!
  Maria, 22 april 2022

  Sträckläste denna gripande och berörande bok. Välskrivet och lättläst. Många kvinnor (och säkert också män!) borde läsa den! Tack Malin att du vågade blotta ditt innersta!

 9. Gripande
  Bam53katten, 21 april 2022

  Gripande och definitivt läsvärd, om hur lätt det faktiskt är att fastna i destruktiva relationer. Att slitas mellan hopp och förtvivlan och hur lätt det är att utnyttjas när man blir förblindad av starka känslor.

 10. En fängslande bok
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 21 april 2022

  Boken var jättebra den gick rakt in i mitt hjärta. Boken är viktig och Malin är modig som delar med sig av sin händelse. Jag rekommenderar boken.

 11. Stark skildring av psykisk misshandel
  Marianne Aurell, 20 april 2022

  "Skammen är inte min" är en självbiografisk bok om Malin (författaren) som under fem års tid har ett förhållande med en man som utsätter henne för psykisk misshandel och sexuellt våld. Det är en rak, mycket stark och ärlig skildring om hur passionerad kärlek blir till ett helvete på bara några få år. Rekommenderas!

 12. Värdefull bok
  Sonia, 20 april 2022

  En lättläst bok med bra svenska, men med svårt innehåll. Hemskt att det kan vara så här, men bra att allt är så öppet berättat. Boken kan vara en hjälp för många i samma situation, men även om man inte upplevt samma sak - för att man ska förstå hur det kan vara för andra.

 13. Fängslade bok
  G, 19 april 2022

  En fängslande bok, om hur lätt det är att hamna i fel förhållande och framförallt hur svårt det är att ta sig ut ur det!

 14. Lättläst
  Sussu , 19 april 2022

  Boken är lättläst. Den beskriver bra hur författaren känner just då.
  Det är ett viktigt ämne som det är bra att författaren vågar ta upp och att hon är villig att lämna ut allt hemskt hon tvingades gå igenom. Det finns säkert någon som är i en liknande relation som kan få hjälp genom att läsa denna bok.

 15. Viktig
  Grodan, 19 april 2022

  En ärlig bok som berättar om hur lätt det är att hamna i ett destruktivt förhållande men hur svårt det är att lämna. En viktig bok som bör läsas.

 16. Absolut läsvärd!
  Yvonne , 18 april 2022

  Boken är lättläst, på så sätt att det är väldigt lätt att följa med i "tidsordningen".
  Inget tillkrånglat språk.
  Historien griper tag i mej. Ingen ska behöva bli berövad år av sitt liv pga att man får känslor för någon, som senare visar sej vara en narcissist!
  Jag tror boken kan vara till hjälp och stöd för många, både män och kvinnor, som befinner sej i en liknande livssituation.

 17. Modigt och utlämnande
  Lenita , 16 april 2022

  Författaren berättar modigt och utlämnande om sina erfarenheter och insikter av att leva i ett destruktivt förhållande. Det är en lättläst bok som fångade mig från första sidan och som jag sträckläste. Boken väcker många tankar och funderingar och jag rekommenderar den verkligen!

 18. Otäck självbiografi om sexuell misshandel
  Jonas Ahlsson , 16 april 2022

  Författaren har lyckats fånga in stämningar ifrån en ohygglig femårsperiod i hennes liv som verkade vara en dröm men visade sig vara en mardröm. I detalj beskrivs sexuell psykisk misshandel. Hon längtade efter kärlek och fick beroende. I långa stycken beskrivs vad en nedbrytande relation gör med en människa. Boken visar på ett förtjänstfullt sätt att kvinnor som utsätts för mäns våld inte behöver mottaga ett enda fysiskt slag och ändå bli totalt sönderstressade i själen. Mekanismerna är likad... Läs hela recensionen

 19. Stark läsupplevelse
  Carina Lagerström , 15 april 2022

  Fantastisk och berörande beskrivning av en destruktiv relation och vägen ur den. Jag rekommenderar den till alla som vill få en större förståelse för hur man kan fastna i och påverkas av en osund relation med psykisk misshandel och hur man gör sig fri.

 20. Kanon
  Wasa, 15 april 2022

  Fastnade egentligen genast för Malins medryckande stil att skriva. Läste boken på en kväll. Spännande, omvälvande, sorglig också. Verkligheten är ofta mer otrolig en berättelsen. Rekommenderar starkt - den ger perspektiv och jag tror boken kan hjälpa många som är/varit utsatta i manipulativa förhållanden.

 21. Jättevacker och gripande bok
  Dino, 15 april 2022

  Jag läste ut boken på en dag och blev helt fängslad. Detta är en bok jag rekommenderar er alla att läsa.

Visa alla 21 recensioner

Fler böcker av Malin Andersson