Trae - Vandkunsten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Danska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2021-12-07
Förlag
Arvinius+Orfeus Publishing
Medarbetare
Manelius, Anne-Mette (red.) / Dalgaard, Kim (red.) / Kaspersen, Astrid (form) / Khaligh-Hamers, Alexander T. (form)
Dimensioner
230 x 175 x 26 mm
Vikt
728 g
SAB
Ibz Vandkunsten Arkitekter
ISBN
9789189270275

Trae - Vandkunsten

Inbunden,  Danska, 2021-12-07
299
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Træ er fremtidens byggemateriale. Moderne arkitektur i træ er ressourceoptimeret, lavteknologisk og pragmatisk på samme tid, og hyggeligt! Nogle af de mest klimavenlige og økonomiske byggerier er baseret på træ og Tegnestuen Vandkunsten har udfordret og udviklet arkitektur og bæredygtighed med materialet siden 1970.

Denne bog indeholder aktuelle projekter og essays fra Tegnestuen Vandkunsten, Danmarks førende træbyggere. Bogen er opdelt i temaer omkring fleksible og hybride byggeprincipper, regional arkitektur, præfabrikerede moduler og bokse, og massivtræ. Blandt projekterne er det banebrydende hybridbyggeri på Libjerg Bakke, eksperimenterende prøvehuse i Nuuk og Læsø, og en gennemgang af boksbyggeriets 20årige evolution med projekter fra BoKlok og Kvistgård til seniorboliger på Diakonissestiftelsen og Balancen.

Tre nye essays dækker teknologi, arkitekturteori og lovgivning. Kim skriver om fordelene for de mange med moderne digitale processer, Søren Nielsens essay handler om materialer og magt, og Jan S. Kauschen plæderer for et forbedret bygningsreglement, som giver anledning til at prioritere og til at bygge mere bæredygtigt.

Om Vandkunsten: Tegnestuen Vandkunsten har eksisteret siden fire unge arkitekter vandt en visionskonkurrence om fremtidens boliger i 1970. I dag spænder 70 medarbejdere over hele arkitekturens skala, fra udvikling af nye bygningsdetaljer og teknologier, til strategier for byudvikling og sociale byggefællesskaber, ligesom kunstnerisk udviklingsarbejde og forskningsaktiviteter er med til at skubbe til paradigmer for skønhed og ressourcer. I et bæredygtigt perspektiv er det bedst, at mennesker bor tæt, men bliver pladsen for trang, er det livskvaliteten der lider. Samtidig er kvadratmeterne dyre i byerne, så derfor har tegnestuen et særligt fokus på at tegne varierede bebyggelser og kvalitetsboliger med fleksible byggeprincipper, som kan tilpasse sig skiftende behov, og som medvirker til at forlænge bygningers levetid. Udforskningen af træ som byggemateriale har fulgt tegnestuen fra starten og Vandkunsten har udviklet og opført en mængde træbaserede byggeprincipper for krydsfiner, massivtræ, boks- og planmoduler, genbrugstræ og senest en serie hybride konstruktioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trae - Vandkunsten
  2. +
  3. Finn Andersson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finn Andersson av Finn Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 642 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Wood : Vandkunsten Architects

    Kim Dalgaard, Søren Nielsen, Jan S Kauschen

      Wood collects a number of essays and recent projects in wood by the renowned Danish architecture studio Vandkunsten Architects, who has shaped the contemporary use of wood in Nordic architecture for over five decades. Divided into themes of...