Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2022-11-22
Förlag
Arvinius+Orfeus Publishing
Medarbetare
Holm, Malou (form) / Li, Yanan (foto)
Dimensioner
265 x 205 x 34 mm
Vikt
1456 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789189270350

Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-11-22
390
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde är en vacker, rikt illustrerad och kunskapsfylld kokbok med inriktning på mathistoria och recept på såväl festmenyer som vardagsrätter vid Waldemarsudde nu och då. Här möter det höga franska köket, som serverades till kulturpersonligheter, kungligheter och kändisar på prins Eugens tid, dagens spännande mathållning vid Café Ektorpet och i Prinsens Kök. Vi får följa med på en kulinarisk resa i tid och rum för alla som har ett intresse av matlagning, mat- och kulturhistoria och av allkonstverket Prins Eugens Waldemarsudde på Kungliga Djurgården i Stockholm.

Mathållningen vid Waldemarsudde idag och på prinsens tid beskrivs av Waldemarsuddes museichef Karin Sidén och arkivarie Anna Meister, samt av mathistorikern Richard Tellström. Museets köksmästare Sebastian Fagerback och kock Jonas Höök fungerar som ciceroner i tillagningen av såväl de historiska rätterna från prins Eugens tid som av dagsaktuella menyer inspirerade av Waldemarsuddes alla årstider. Boken pryds av vackra nytagna fotografier av fotografen Yanan Li, samt av historiska fotografier från museets egna samlingar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde
  2. +
  3. I tjänst hos prins Eugen

De som köpt den här boken har ofta också köpt I tjänst hos prins Eugen av Tulla Grünberger, Inga Malmqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 597 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vacker och inspirerande
    Jeanette Larsson, 22 februari 2023

    Gillar allt med det dukade bordet. Dessutom förpackad i historia, blomarrangemang och med recept! Mycket vackra bilder från både nu och då! Har de flesta böcker "till bords med" men denna är kronan på min hög!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna