Carl Fredrik Hill : jag följer dina spår (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2023-06-27
Förlag
Arvinius+Orfeus Publishing
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
233 x 179 x 14 mm
Vikt
422 g
SAB
Ibz Hill, Carl Fredrik
ISBN
9789189270602
Carl Fredrik Hill : jag följer dina spår (inbunden)

Carl Fredrik Hill : jag följer dina spår

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-06-27
303

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Carl Fredrik Hill : jag följer dina spår Kan levereras innan julafton
Maria Hall har under ett par år rest runt i Frankrike för att uppsöka de platser där Carl Fredrik Hill målade sina mästerverk under andra hälften av 1870-talet och sin så kallade friska period. På sina konsthistoriska exkursioner fann Hall en del av Hills motiv helt intakta medan andra hade förändrats. De exakta platserna där Hill stått med sitt staffli dokumenterades. Genom sin grundforskning fann Hall till sin förvåning att några av Hills teckningar och målningar är felaktigt attribuerade. Dessa helt nya rön presenteras i denna bok.

Boken består av ett rikt bildmaterial och en längre essä där Hills och Halls resor förs samma likt en väv. Den är formgiven av Patric Leo, som genom åren mottagit ett stort antal priser och utmärkelser för sin bokkonst.

Maria Hall (f. 1964) har en fil. kand-examen i konstvetenskap vid Göteborgs universitet från 1988, en examen från Konsthögskolan Valand och Kungliga Konsthögskolan 1997 och är nu verksam som konstnär i Stockholm. Hon har tidigare publicerat essäer om konst i antologier och tidskrifter. År 2021 tilldelades hon av Konstakademien Axel Theofron Sandbergs stora akvarellpris.

Carl Fredrik Hill (1849-1911) räknas som en av de stora i svensk konsthistoria. Efter några produktiva år i Frankrike, då merparten av hans mästerverk tillkom, insjuknade han och tillbringade sina sista 28 år i barndomshemmet i Lund. Från dessa år i Lund finns tusentals banbrytande tusch- och kritteckningar bevarade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Carl Fredrik Hill : jag följer dina spår
  2. +
  3. Carl Fredrik Hill

De som köpt den här boken har ofta också köpt Carl Fredrik Hill (inbunden).

Köp båda 2 för 479 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Carl Fredrik Hill : jag följer dina spår. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Carl Fredrik Hill, biografi
    Rigmor Grönjord, 13 oktober 2023

    En konstbok att återvända till ofta. Mycket bra val av bildmaterial en dokumentation, med intressant upplägg, en imponerande forskning, fin grafisk formgivning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Hall