Bygga i stolpverk : historiskt, hantverksmässigt och hållbart (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2021-05-27
Förlag
Vulkan
SAB
Pp
ISBN
9789189286825
Bygga i stolpverk : historiskt, hantverksmässigt och hållbart (häftad)

Bygga i stolpverk : historiskt, hantverksmässigt och hållbart

(3 röster)
Häftad Svenska, 2021-05-27
280
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Stolpverk är en byggnadsteknik med lång historia och finns i olika former över hela världen. Stolpverks konstruktioner kan utformas på många olika sätt. Det går att skapa vackra och rymliga byggnader och andra konstruktioner med enbart trä-i-trä förbindningar, som sedan är synliga i konstruktionen som vackra detaljer.

Det är nästan 100 år sedan en lärobok om stolpverksbyggande senast gavs ut i Sverige. Boken ger en introduktion till stolpverk och olika påritningstraditioner, samt en översikt över de i Sverige mest använda träförbindningarna.

I boken finns ett stort antal arbetsprocesser där man lär sig att pårita och tillverka olika träförbindningar med enkla metoder och verktyg. QR-koderna i boken ger även möjlighet att se instruktionsfilmer av de i boken beskrivna arbetsprocesserna. I slutet av boken finns ritningar och beskrivningar av hur man bygger en stolpverksbock och en 3x5 m stolpverkskonstruktion efter den påritningsmetod som på svenska kan kallas vinkelsystemet.

Välkommen in i stolpverkets värld. En byggteknik med oändliga möjligheter.

ULRIK HJORT LASSEN är timmerman och hantverksforskare. Han har undervisat i tio år på hantverksutbildningen på Institutionen för Kulturvård vid Göteborgs Universitet.År 2014 blev Ulrik klar med avhandlingen The Invisible Tools of a Timber Framer, som den första doktorn i ämnet hantverksforskning. Numera driver Ulrik sitt eget företag där han bygger nya stolpverkskonstruktioner och restaurerar historiska byggnader i Göteborgs området. Han håller också kurser i stolpverk för både nybörjare och erfarna hantverkare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bygga i stolpverk : historiskt, hantverksmässigt och hållbart
  2. +
  3. Knuttimring II

De som köpt den här boken har ofta också köpt Knuttimring II av Jan-Ove Jansson (inbunden).

Köp båda 2 för 595 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »