Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 3)
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2021-06-14
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789189298071
Er tredje man (inbunden)

Er tredje man

(81 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-06-14
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Er tredje man Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Tre kvinnor. Ett krig. En kod att knäcka. Kontrahenterna-serien är en hyllning till förra seklets kämpande, starka kvinnor.

 

Elisabeth, Signe och Iris påverkas alla av krigets nya spelplan. Det är sommaren 1941 och den svenska neutraliteten sätts i gungning när en tysk konvoj sänks utanför Ölands kust.

Genom ett annorlunda äktenskap hoppas Elisabeth vinna självständighet. Dock sätts friheten på prov efter att hon handplockas till en delikat befattning med den egna integriteten som insats. Signe utvecklar sin relation med professor Nils Svartström samtidigt som hon lägger stort fokus på sin möjlighet till utbildning. För Iris är krigets ytterligheter en realitet och spänningarna mellan hennes personliga kopplingar till både nazister och judar gör hennes tillvaro osäker.

På Karlaplan 4 pågår arbetet för fullt och klisterprinsessorna tampas med både kodknäckning och privata angelägenheter i takt med att kriget kryper allt närmare Sveriges gränser.

ER TREDJE MAN är den tredje delen i Denise Rudbergs historiska romanserie Kontrahenterna. Elisabeth, Signe och Iris är baserade på författarens egen familj och skildrar Sverige under andra världskriget.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Er tredje man
 2. +
 3. Den fjärde doktrinen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den fjärde doktrinen av Denise Rudberg (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Er tredje man. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. tidsbeskrivnig
  Sylvia Bjurström, 24 november 2021

  Beskrivningen av tiden är jättebra, Tidsdokument.
  Lätt att läsa.Beskrivning av krigets första dagar.
  Så roligt att Rudberg gjort en så bra recerts över denna tid

 2. En tredje man, Denise Rudberg
  Erik Wallander, 13 september 2021

  Boken bör läsas efter de två första i serien. En tredje man håller inte riktigt samma klass som de två första.
  Bitvis är det litet veckotidningsroman över den. Blir intressant att se om det kommer en fjärde del, eftersom slutet på En tredje man lämnar många öppna frågor.

 3. En tredje man
  Ingbritt Nyren, 8 september 2021

  Spännande fortsättning på hennes 2 tidigare romaner i serien. Hoppas på mera. Denis Rudberg är otroligt läsvärd vad hon än skriver

 4. Magnifik person och miljöbeskrivning
  Läslusen, 4 augusti 2021

  Älskar dessa fantastiska kvinnor och miljöbeskrivningar. Stockholm och tidsepoken är magnifikt beskriven. Man kan verkligen känna av atmosfären och hotet om kriget som omringar Sverige.Längtar till nästa bok!!

 5. Denise
  Lisbeth Andersson, 23 juli 2021

  Bra som vanligt har alla hennes böcker tycker dock böckerna med Marianne Jidhoff är lite bättre
  Men nu har Denise fyllt år och sådant så blir nog bra
  Har alla hennes böcker

  Mvh
  Björn Adelborg

 6. Längtar redan efter nästa bok i serien.
  Mia Danielsson, 19 juli 2021

  Gillar att läsa om kloka kvinnor och deras livsöden. Har letat efter info om utgivningsplan för kommande delar i serien men inte hittat.

 7. Fantastisk
  Siv, 26 juni 2021

  En rolig och lite spännande roman som verkligen talar tidens språk. Gillar att vi följer en person i varje kapitel. Väntar på del 4 som måste komma snart

 8. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 juni 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Er tredje man är den tredje delen i bokserien Kontrahenterna. Tycker att det är en intressant och bra bokserie både ur kvinnoperspektiv och ur historiskt perspektiv. Böckerna är välskrivna och lättlästa, och jag kan verkligen rekommendera dom. Men läs böckerna från början och i rätt ordning, för att på bästa sätt följa med i dom tre kvinnornas liv. Dom två första böckerna heter Det första chiffret och En andra allians.

 9. En tredje hit
  Åsa P, 24 juni 2021

  Älskar den "halvsanna" serie, bitar av vår historia inlagd i romanform och med kvinnliga huvudpersoner. Del 3 som ju detta är fortsätter på både förväntat och oförväntat sätt....Lättläst och underhållande sommarläsning!

 10. Vill ha en fjärde bok
  Mari Klerén, 24 juni 2021

  Hände inte lika mkt som i tidigare böcker. Mycket som va outrätt är det fortfarande. Slutade lika tvärt som de andra, hoppas därför att det kommer en fjärde del.

 11. I krigets skugga
  betttybook (Sandviken), 16 juni 2021

  Berättelsen om väninnorna Signe, Iris och Elisabeth fortsätter mitt i högsommarvärmen 1941 då andra världskriget kryper allt närmare Stockholm där verksamheten på Karlaplan 4 fortsätter mer intensivt än någonsin. Sveriges statsminister uttalar sig i radion om landets neutralitet, medan det är uppenbart att verkligheten ser helt annorlunda ut då det finns stora ekonomiska vinster att göra i affärerna med tyskarna.

  Signe spenderar sin tid i professor Svartströms sommarhus där hon sköt... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg