Uppdrag Hail Mary (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (585.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Bengtsson
Utgivningsdatum
2021-05-04
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
John-Henri Holmberg
ISBN
9789189298323

Uppdrag Hail Mary Ljudbok

(103 röster)  |  Läs 12 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-05-04

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ny bok av författaren till THE MARTIAN

Andy Weirs nya sci-fi-klassiker är en Dan Brown i rymden. En smart och dystopisk rymdskildring för alla som älskade Interstellar.

Ryland Grace är ensam överlevande på det sista desperata uppdraget att försöka rädda jorden. Om han misslyckas innebär det slutet för mänskligheten.

Men det vet inte Ryland. Han vet varken vad han heter, vem han är eller var han befinner sig. Det enda Ryland vet är att han sovit länge, som i åratal, och att han just vaknat, miljontals mil hemifrån med endast två döda astronauter till sällskap.

UPPDRAG HAIL MARY ensam i rymden handlar, precis som The Martian, om en övergiven hjälte i rymden. Med samma underfundiga humor och nördiga jargong får läsaren följa hur Ryland, likt ett mysterium inuti mysteriet-pussel löser frågan om vem han är och hur han ska kunna rädda mänskligheten Och vem, eller kanske snarare vad, det är som kommit till hans undsättning

ANDY WEIR är rymdnörden som fick sitt första programmerarjobb vid femton års ålder. Och som gick raka vägen upp till en första placering på New York Times-bästsäljarlista med sin debutroman. Nu är han tillbaka med ännu ett rymdepos som kommer att stanna kvar i våra medvetanden under en lång tid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Uppdrag Hail Mary. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra, men

  Den omständliga kontrapunktiska berättelsen om vad som föregick själva rymdäventyret var mig bara till besvär och var inte särskilt välskriven. Jag redigerade den 20 timmar (onödigt) långa ljudboken och behöll enbart vad som ägde rum på rymdfarkosten och kortade den med 6 timmar.

  Berättelsen blev rakare och bättre enligt min mening. Den kunde ha reducerats med ytterligare några timmar om övermåttet av omständliga vetenskapliga förklaringar utgått, som inte tillförde berättelsen något... Läs hela recensionen

 2. Drömen om ett liv bortom jorden
  Puffe, 5 augusti 2023

  Den började både tråkig och ointressant, men blev med tiden en fantastisk dröm om annat liv i vårat universum. Där vänskap betyder mer än var du kommer ifrån elker vad du är. Snarare hur du beterr dig och vad du gör och vad di är beredd att göra för dina vänner.

 3. Underbar
  -, 28 juni 2023

  Detta var en läsupplevelse utöver det vanliga. Vilken historia. Stor eloge till uppläsaren. Lös boken!
  / M. Holmgren

 4. Bästa boken
  Tess, 7 juli 2022

  Bästa boken. Har du läst Eragon böckerna och tycker dom är bäst, så är denna boken lika bra fast självklart om något helt annat. Denna författaren har ett unikt sätt att skriva som ingen annan. Du vill träffa huvudkaraktärerna i verkligheten så mycket gillar man dom. Författarens sätt att skriva får dig involverad som ingen annan bok jag läst och jag läser en bok varannan månad.
  Jag älskar denna boken. Den har fart hela tiden och är inte förutsägbar. Den är rolig, känslomässig, spännande ... Läs hela recensionen

 5. Svårt att pausa
  -, 29 juni 2022

  Så mycket vetenskap och ändå så fängslande. Jag tror det är en utmärkt bok att lyssna till om man inte är så naturvetenskapligt bevandrad. Man kan låta allt flöda över en, och hänge sig åt relationen och uppgiften...

 6. Spännande
  -, 18 mars 2022

  Den är gripande, spännande och en fantastisk historia.

 7. Grät nästan när boken var slut. SÅ BRA!
  Kim M. Kimselius, 28 januari 2022

  Det var nästan att jag grät när boken var utläst. Jag ville inte släppa taget om de fantastiska karaktärer som följt mig genom hela boken.

  Nog den bästa bok jag har läst på länge och jag har läst många, många bra böcker. Men den här slår allihop.

  Jag vill inte säga så mycket om boken, för jag vill att du ska få uppleva den precis som jag gjorde, utan några förutfattade meningar, utan att ha läst för många recensioner (jag hade inte läst en enda, men jag hade läst The Martian... Läs hela recensionen

 8. Wow
  -, 29 december 2021

  Nördig å aldrig tråkig!! En riktig nagelbitare och upplysare. Existentiell bladvändare.

 9. Super!
  -, 29 oktober 2021

  Helt klart en bra lyssning/läsning för en rymdnörd som jag. Gillar man rymden och weirs andra böcker är denna ett måste!

 10. Helt underbar bok!
  -, 31 juli 2021

  Spännande, varm, rolig! Det går inte att beskriva denna underbara bok. Man vill inte att den ska ta slut. Man blir helt lycklig!

 11. Grymt bra
  -, 20 juli 2021

  Verkligen wow!

 12. Science fiction
  -, 18 maj 2021

  Denna skulle dom göra film på, rolig och spännande, bra

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Andy Weir