Stendraken (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Karma och Jonar (del 5)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2021-10-11
Förlag
Bookmark Förlag
Illustratör/Fotograf
Henric Aryee
Dimensioner
205 x 155 x 14 mm
Vikt
362 g
SAB
Hcf
ISBN
9789189298514
Stendraken (kartonnage)

Stendraken

(12 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2021-10-11
138
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den sista kampen är här!

Karma och Jonars resa genom Glimerias magiska rike har varit både prövande och lärorik. Nu har de äntligen nått sitt mål: Stendrakens rike. Med tapperhet och en stor dos kreativitet måste de ta sig in genom den stora porten och förbi armén av ilskna stenvarelser. De två vännerna är de enda som med kärlekens kraft kan bryta Glimerias förbannelse och rädda alla förstenade barn.

Karma och Jonars sista uppdrag är det farligaste hittills. Kommer de att lyckas rädda sitt land? Och kommer de lyckas ta sig hem igen?

Stendraken är den sista boken i den första serien om Karma och Jonar. De tidigare delarna heter Klipptrollen, Flykten, Lyras ö och Nagdabergen. Nästa serie om Karma och Jonar börjar med boken Ond magi.

Böckerna om Karma och Jonar finns även som animerad tv-serie på Viaplay. Serien visas i över 14 länder och riktar sig till barn i åldrarna 6-9 år. Första säsongen är baserad på Klipptrollen, den första boken i serien.

Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän.

Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. I böckerna berättar hon för allra första gången om den största av alla sägner från landet Glimeria den om Karma och Jonars kamp mot Stendraken.

Sagt om serien:

Barnen blir fullständigt förförda [ ] Dessutom finns det en gedigen lärarhandledning som får varje lärarhjärta att smälta. Magasinet Förskolan

Betyg 5/5. Berättelsen är lika färgsprakande, fantasifull och magisk, som spännande. Bibliotekstjänst

En spännande bok för barn 6 9 år med helt fantastiska illustrationer! Längtar redan efter nästa bok och både min son och dotter tyckte den var jättebra. Betyg 5 av 5. Bokraden

Betyg 5 av 5. Så spännande tycker den 9-åriga bonusdottern. Helst skulle vi ha läst boken i ett svep om hon hade fått välja. Bokdjungeln

Jag läser den just nu som högläsningsbok i min förskoleklass. Barnen fullkomligen älskar den och längtar tills nästa dag när det är dags för högläsningen. Vi rekommenderar den och ger den betyg 5 av 5. I huvudet på Malin

Jag som förälder är väldigt glad att äntligen ha hittat en så bra bok som fångat barnens intresse samtidigt som den lyfter viktiga ämnen om bland annat vänskap och självkänsla. Katrinealiving
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stendraken
 2. +
 3. Nagdabergen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nagdabergen av Zelda Falköga (kartonnage).

Köp båda 2 för 276 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Stendraken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rikligt illustrerad lättläst serie i mangastil

  Det är en rikligt illustrerad serie manga stil och den är spännande. Det finns sex böcker i serien och även om man inte läst boken innan den bok man har i handen så får man i början av boken en kort sammanfattning så böckerna kan läsas fristående. Rekommenderar dock att man börjar från början.

  Detta är en lättläst och magisk serie.

  Serien lyfter viktiga ämnen som skapar diskussion. Passar både i klassrummet och hemma.
  Finns lärarhandledning.

 2. En bok fylld av äventyr och magi!
  Gullis lästips (Rönninge), 17 december 2021

  "Karma och Jonar ~ Stendraken" är ett otroligt fängslande avslut på den välskapta och fantasifulla bokserien Karma och Jonar.

  "Karma och Jonar ~ Stendraken" är den avgörande kampen för de två vännerna som nu med stor tapperhet och en stor dos kreativitet måste ta sig igenom den stora porten och förbi armén av ilskna stenvarelser.

  Den modiga flickan Karma och den uppfinningsrika pojken Jonar är de enda som med kärlekens kraft kan bryta Glimerias förbannelse och rädda alla fö... Läs hela recensionen

 3. Vi vill ha meeer!
  Bokhyllaniskuggan, 16 november 2021

  ❥ Recension

  Del 5 om Karma & Jonar.

  Läsålder 5-11 år.

  Wow, vilket avslut på den här spännande serien! En serie som fokuserar mycket på vänskap, olikheter och att använda sina styrkor.

  Böckerna i den här serien är verkligen genomtänkta, fantasifulla och detaljerade. En färgsprakande värld fylld av spänning, riktiga bladvändare. I den här boken är det dags att försöka besegra Stendraken och dottern riktigt höll andan under striderna.

  Vi får et... Läs hela recensionen

 4. Den bästa boken i serien
  Bokdjungeln , 23 oktober 2021

  Så har vi läst den sista delen i serien om Karma och Jonar. Eira, 11år tycker att alla böcker har varit bra men säger att detta var den bästa. Jag håller med och upprepar det jag skrivit i tidigare recensioner av serien, böckerna håller en hög standard!
  Det går att finna en låt till boken på Spotify, "Genom eld" och det finns även en läsguide och lärarhandledning så är en lärare kan det kanske vara värt att kolla upp om det fungerar att läsa boken i klassen. Jag vet att de stora barnen ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Zelda Falköga