Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vanessa Frank (del 4)
Antal sidor
587
Utgivningsdatum
2021-09-20
Förlag
Bookmark Förlag
Dimensioner
218 x 148 x 42 mm
Vikt
799 g
SAB
Hc
ISBN
9789189298538

Kokain

(82 röster)  |   Läs 15 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-20
210
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Som en svensk The Wire i bokform. Nu kommer den efterlängtade uppföljaren av Pascal Engman.

En våldsam avrättning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.

Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Kokain är den fjärde, frist ende delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.

Pascal Engman var tidigare journalist och krönikör på bland annat Expressen. Sedan debuten med Patrioterna (2017) har han hyllats av en samstämmig kritikerkör för sin sylvassa iakttagelseförmåga och höga relevans i vår allt brutalare samtid. I Vanessa Frank-böckerna avhandlar han extrema samhällsfenomen som högernationalister, incels och islamister. Frågor om klass och identitet är beståndsdelar som löper som en röd tråd genom Pascal Engmans författarskap. Han är idag en av de mest lästa författarna i sin generation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kokain
 2. +
 3. Änkorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änkorna av Pascal Engman (inbunden).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Kokain. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mästare på thrillers
  Bokdjungeln , 17 augusti 2022

  Som alltid när Engman skriver är boken spännande från början till slut. Han skriver så levande och jag som läsare kan se allt framför mig väldigt tydligt. Jag trodde dock på några ställen att "det här vet vi inget om, nu har författaren nog missat att koppla samman". Men nej nej. Allt förklaras och kopplas ihop på ett bra sätt allt eftersom. Han är en mästare på att skriva thrillers!
  Bokens innehåll är hårt, stundtals grymt, men den visar också på civilkurage och medmänsklighet vilket är... Läs hela recensionen

 2. Genialiskt skrivet om realitet i Sthlm
  Flo, 8 april 2022

  En bok som ger tillgång till Stockholms undre värld, samt en berättelse om innekretsar och hur föräldrar
  drabbas att denna tragedi. Den här boken är verkligen genialisk skriven. Rekommenderas, den är sorglig men fantastik.

 3. Den bästa
  Tina Pros (Västerås), 28 mars 2022

  Alla Pascals böcker är jättebra. Denna är dock den bästa av alla böcker i serien. Sträckläste på en endaste dag.

 4. Rekommenderas
  Jan, 28 mars 2022

  Har tidigare läst alla hans böcker som är riktigt bra. Kokain upplever jag som den bästa i serien. Karaktärsskildringen är en fröjd att läsa. Boken är riktigt spännande.
  Sveriges bästa spänningsförfattare just nu.

 5. Biokänsla
  AJ, 13 mars 2022

  Pascals böcker ger alltid en biokänsla när man läser. Otroligt bra story och man känner spänningen stiga hela tiden. Som vanligt känns böckerna väl förankrade i dagens samhällsdebatt och ger en bild av livet på andra sidan lagen utifrån det perspektivet. Intressant persongalleri. Går knappt att lägga Pascals böcker åt sidan - de är så spännande!

 6. Inte alls som dom andra böckerna
  Krimälskaren, 2 februari 2022

  Älskade dom andra böckerna men denna var något helt annat. Ges för mycket utrymme och perspektiv ifrån de utförande/ kriminella. Tappat fokus på Vanessa och hennes liv. Som ett längre reportage ifrån det man matas med från media varje dag.

 7. Kokain - svårslagen thriller
  betttybook (Sandviken), 26 januari 2022

  Våldet har nått brutala, gränslösa nivåer och Stockholms förorter drabbas hårt av skjutningar mellan olika konkurrerande kriminella gäng. Den verklighet Pascal Engman illustrerar i sin senaste thriller om polisinspektör Vanessa Frank känns som en skrämmande verklighetsbeskrivning av eskalerande problem vad gäller droger, hänsynslöst våld och utanförskap.

  Vargarna med Said som stark ledare kämpar om reviren mot YBT och ungdomar lockas in i en droghandel där det egentligen inte finns ... Läs hela recensionen

 8. Engman i högform
  KD, 4 december 2021

  "Kokain" är spännande, välskriven med bra tempo. Nästan omöjlig att lägga ifrån sig. Ser nu fram emot Engmans nästa thriller.

 9. Wow, wow, wow!!!
  Bokhyllaniskuggan, 26 november 2021

  ❥ Recension

  Del 4 i serien om Vanessa Frank.

  Det här är hands down min absoluta favoritbokserie och det är alltid med skräckblandad förtjusning jag kastar mig över böckerna. Jag vill både sluka dem och dra ut på dem så länge som möjligt.

  Vanligtvis brukar jag sugas in direkt i berättelsen men med den här boken blev det en längre startsträcka innan jag var fast. Men när jag väl var fast, då var boken som vanligt omöjlig att lägga ifrån sig.
  Bokens fokus m... Läs hela recensionen

 10. Pascal Engmans bästa bok
  Jan Book, 26 oktober 2021

  En mycket bra bok om ett angeläget ämne. Har precis läst Gangsterparadiset av Lasse Wierup. Kokain ger en mycket bra illustration till de problem som tas upp i Gangsterparadiset.

 11. Pascal levererar
  @bettan_bokprataren (Örebro), 22 oktober 2021

  Som vanligt leverera Pascal.
  Ytterligare en fullträff där det är fullt ös från början till slut.
  En trovärdig intrig som byggs upp med ledtrådar som skickligt planteras ut och förvillar.

  Pascal levererar ett rappt språk och har ett himla driv framåt. Dessutom skildrar Pascal flera stora problem i dagens samhälle på ett genuint och träffsäkert sätt. Han beskriver utanförskap, droger, vapen och dödsskjutningar som idag sker runt om i landet i ett högt tempo och med precisi... Läs hela recensionen

 12. Skarp samhällsskildring
  Ann-Charlotte, 19 oktober 2021

  Otroligt trovärdig skildring av ett av våra värsta problem i samhället idag, skjutningar i förorten. Utanförskap, droger, vapen och utsatta grupper. Skriven i högt tempo och cliffhangers i varje kapitel. Sträckläste! Som en snabb actionfilm. Skrämmande realistisk.

 13. Otroligt bra!
  @vattenstormsbokhylla (Stockholm), 29 september 2021

  Stark fjärde del i serien om Vanessa Frank. Man sitter på nålar och vill bara läsa vidare hela tiden. Beskriver verkligheten på ett realistiskt och skrämmande sätt. Gängkriminaliteten är ett omfattande problem - styrt av droger och pengar. Något behöver göras, akut!

 14. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 september 2021

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Boken Kokain är författaren Pascal Engmans femte bok, och det är den fjärde boken i serien om polisinspektör Vanessa Frank. Jag har läst alla tidigare böcker, och tyckt väldigt mycket om dom allihopa. Och den här nya boken gjorde mig absolut inte besviken, för den var precis lika bra som dom andra. Boken är mycket välskriven, oerhört spännande, riktigt hemsk, och den känns väldigt realistisk. Rekommenderas varmt.

 15. Hans bästa hittills!
  Christoffer Jonsson (Nynäshamn), 25 september 2021

  Boken beskriver verkligen hur tystnadskulturen ser ut, varför folk är rädda för att prata med polisen. Beskriver hur den nya generationens ungdomsgäng ser ut.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Pascal Engman