Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2024-03-13
Upplaga
1
Förlag
Bookstrap Publishing AB
Översättare
Emil Johansson
Originaltitel
Pienen hauen pyydystys
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
525 g
SAB
Hub.01
ISBN
9789189302112

Att fånga en liten gädda

Inbunden,  Svenska, 2024-03-13
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Elina Ylijaakos liv hänger på en skör tråd eller snarare i en tunn fiskelina. Lyckas hon inte lura upp gäddan som gömmer sig i den lilla tjärnen i närheten av familjegården i Östra Lappland kommer en förbannelse att drabba henne. Hon har tre dagar på sig innan allt är försent. Gården och tjärnen är belägen långt ute i den finska lappmarkens otillgängliga och myggrika myrlandskap. Just denna sommar försvåras fiskafänget av att allehanda naturväsen och skogsvarelser vill vara med i leken. Fisketuren blir inte bättre av att en ung kvinnlig polis jagar Elina som är misstänkt för ett mord. Poliskvinnan är henne hack i häl och kommer allt närmare Elinas förtrollade värld. Men vem jagar egentligen vem? I vilken ände av reven sitter betet?

Att fånga en liten gädda är en djärvt genreöverskridande blandning av fantasy, folksaga och naturskildring, som hyllats och prisbelönats och blivit en internationell succé, såld till 17 länder!

Juhani Karila, född 1985 och från finska Kemijärvi, är journalist och författare till ett par novellsamlingar. Romandebuten, Att fånga en liten gädda, har förärats med en rad litterära priser, översatts till ett flertal språk och sålt i drygt 30000 exemplar i Finland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att fånga en liten gädda
  2. +
  3. Två allvarligt sinnade damer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Två allvarligt sinnade damer av Jane Bowles (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Juhani Karila