När vargarna kom (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (254.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2022-01-03
Förlag
Lavender Lit
Översättare
Carina Jansson
ISBN
9789189306219

När vargarna kom Ljudbok

(109 röster)  |   Läs 5 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-01-03

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
*NOMINERAD TILL ÅRETS BOK 2022*

Inti Flynn reser till Skottland med sin tvillingsyster Aggie och ett team av biologer för att försöka återinföra vargar i de avlägsna högländerna. Hennes förhoppning är inte bara att rädda det döende landskapet utan också Aggie, som lider svårt efter den fruktansvärda incident som drev systrarna att lämna sitt hem i Alaska.

När försöket med vargarna visar sig lyckat kan Inti äntligen slappna av. Men det dröjer inte länge förrän allting vänds upp och ner. En av lokalborna hittas död och Inti vet att alla kommer att skylla på vargarna. Själv vägrar hon tro att vargarna ligger bakom attacken och för att skydda dem tar hon ett ödesdigert beslut. Men om det inte var vargarna som dödade mannen, vem var det då?

När vargarna kom är en pulshöjande, hjärtskärande vacker och fullständigt oförglömlig roman. Författaren har tidigare skrivit den internationella bästsäljaren Den sista migrationen.

"Jag var helt uppslukad av den här boken."
Johanna Lundin, SVT Go'kväll
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av När vargarna kom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs!!
  -, 25 mars 2023

  Stark, gripande och fängslande! Händelser flätas in i varandra och spänningen är på topp. Rekommenderas!

 2. Oerhört dramatisk och våldsam!
  -, 28 november 2022

  Till slut förstår man alla skeenden med kärleken till vargarna och hatet mot männen! Men varför läser inläsare med en så tröttsam amerikansk intonation?

 3. En övertydlig bok om vargar och människor
  -, 30 augusti 2022

  Den här boken handlar om arbetet med att försöka utplantera vargar och stärka vargstammen i Skottland. Det skapar givetvis konflikter med de boende. För oss i Sverige som haft varg kontra fårfarmare och andra intressenter i åtskilliga decennier har jag svårt att engagera mig i detta. Historien med huvudpersonens tvillingsyster och parallellerna med vargflockens beteende tycker jag är långsökt. Och slutet är lite väl konstruerat där författaren måste förklara hur det hela hänger ihop.Är det va... Läs hela recensionen

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 14 augusti 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Den här boken, När vargarna kom, är den australiensiska författaren Charlotte McConaghys andra bok för vuxna. Hon har tidigare skrivit boken Den sista migrationen, som jag inte har läst, plus några ungdomsböcker, som jag inte heller har läst. Men jag ska definitivt läsa flera böcker av henne framöver, eftersom jag tyckte så mycket om den här. Den här boken är en lite annorlunda bok, som är både välskriven, spännande, engagerande, och gripande. Och jag kan varmt rekommendera den.

 5. Intressant
  Bokdjungeln , 9 juli 2022

  Ännu en gång har McConaghy lyckats väva in ett djur i handlingen som gör att boken blir intressant. Vargfrågan är hos många väldigt känslig och jag uppskattar därför att författarinnan skriver om den. Handlingen är bra men jag tycker nog att hennes bok "Den sista migrationen" var snäppet vassare. Kanske gör denna bok sig bättre när en läser den i fysiskform men som ljudbok tycker jag att den är värd 3+.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Charlotte McConaghy