Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2022-02-11
Förlag
Lavender Lit
Översättare
Cecilia Falk
Originaltitel
The Book of Lost Names
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789189306332

De bortglömda namnens bok

(51 röster)  |   Läs 11 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-02-11
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till ÅRETS BÄSTA HISTORISKA ROMAN i Goodreads Choice Awards.

I den här oförglömliga historiska romanen, baserad på en sann historia, lyckas en ung kvinna hjälpa hundratals judiska barn att fly undan nazisterna under andra världskriget.

Paris, 1942. Den unga Eva Traube lever ett lyckligt liv med sina föräldrar när tyska trupper plötsligt börjar samla ihop alla judar och skicka dem till arbetsläger i Polen. Eva och hennes mor lyckas fly medan fadern förs bort av nazisterna. De två kvinnorna tar sig till en liten stad nära den schweiziska gränsen i förhoppningen om att snart kunna korsa den.

Men när motståndsrörelsen upptäcker att den konstnärliga Eva är en mycket skicklig dokumentförfalskare blir hon en värdefull tillgång. Det dröjer inte länge innan Eva i största hemlighet förfalskar id-handlingar åt hundratals barn som på så sätt kan föras i säkerhet. Tillsammans med en katolsk präst och den mystiske förfalskaren Rémy uppfinner Eva ett system för att logga barnens verkliga namn för att de ska kunna återförenas med sina föräldrar efter kriget. Genom ett intrikat kodsystem förs alla namn in i en gammal religiös bok. Men när nazisterna slutligen intar den lilla staden försvinner boken ...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De bortglömda namnens bok
 2. +
 3. Skogen där stjärnorna slocknar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogen där stjärnorna slocknar av Kristin Harmel (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av De bortglömda namnens bok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Synd!
  Sofie, 25 mars 2024

  Åh, vad jag ville tycka om denna bok då jag uppskattar litteratur som utspelar sig under andra världskriget och hur livet såg ut för såväl de som inte drabbades av nazismens tyranni, men framförallt dess offer. Tyvärr lyckas denna bok inte fånga mig, och jag kan inte sätta fingret på vad. Premissen för boken är bra i teorin, men jag tycker utförandet stundvis blev långrandigt.

 2. Helt jävla underbar

  Var börjar jag med att beskriva en sånhär bok? Det var länge, länge sen en bok berörde mig så på djupet och jag älskade den rakt igenom, från början till slut. Det kom tårar kan jag säga. Den var helt underbar, men också så hemsk. Hjärtskärande och fullkomligt medryckande. Jag har en sådan boksmälla att jag är helt vilsen i vilken bok jag vill läsa härnäst. Jag vill nästan läsa den igen, helt ärligt... så bra var den. Vet inte vad mer jag ska säga, jag vill bara hylla. Om du inte har läst den, så gör det!

 3. Fantastisk bok!
  Anni, 11 augusti 2023

  Författaren tar oss med till Paris och vidare till annan ort, där huvudpersonen befinner sig och vill göra skillnad i andra världskriget. Omkring henne finns människor av kött och blod, de flesta mycket mänskliga, "vanligt folk', som de allra flesta under krig är.
  Boken är oerhört välskriven, man får fakta samt fantasi som skildrar band och människoöden under denna brutala tid i mänskligheten.
  Trots alla hemskheter värms man av människors vilja av att göra det rätta; att hjälpa varan... Läs hela recensionen

 4. En kamp om livet och minne.
  AS, 5 augusti 2023

  Frankrike under andra världskriget med sin ypperlig huvudstad och ett charmerande landskap. Paris, som överraskad och förvirrad, våldtogs av ockupanter efter att hade blivit förrått av regeringen. Landet där nazister mots först med skräll och avsky och därefter med växande fasa, underkastelse och harm.

  I boken följer vi en judisk familj under den svåra tiden, med dens grymma öde, inre och yttre konflikter och svåra beslut. Vi hittar oss i en sagoliknande omgivning där skräck kryper ... Läs hela recensionen

 5. Spännande roman om förfalskaren Eva Traube
  Christine Ljungblad, 26 juni 2023

  Eva Traube och hennes mor lyckas i sista stund fly Paris när de tyska soldaterna gör razzia efter judar. Fram tills dess har Eva och hennes föräldrar levt ett lyckligt liv tillsammans. Nu är Evas pappa bortförd och själva flyr de till en liten ort vid gränsen till Schweiz med förhoppningen att kunna ta sig över till andra sidan. Motståndsrörelsen upptäcker dock Evas fallenhet för text och textning och hon blir därför en viktig länk i deras arbete att förfalska papper till judiska flyktingar. ... Läs hela recensionen

 6. Underbar!
  Tina, 16 maj 2023

  Bland det bästa jag läst! Ville aldrig att den skulle ta slut, jag ville inte lägga ifrån mig den. Rekommenderas varmt!

 7. Fantastisk!
  Boktagen (Malmö), 28 januari 2023

  Har precis läst klart sista sidan. Är forfarande kvar i denna underbara och gripande berättelse. Att berättelsen baseras på en sann historia gör den ännu bättre. Känner sorg över att detta läsäventyr är över! Precis så det ska vara när sista ordet är läst i en riktigt bra bok! Boken var lättläst, en riktig bladvändare.

  Författarinnan gör det lätt för mig att se miljöerna framför mig och leva mig in i handlingen.
  Jag har varit förtvivlad över krigets grymheter och fasor, varit rä... Läs hela recensionen

 8. Välskriven och gripande
  Bokhyllaniskuggan, 15 december 2022

  ❥ Recension

  🖋️ De bortglömda namnens bok - Kristin Harmel
  ◾ Fristående bok

  Det här var allt en liten pärla till bok! Ni kan faktiskt räkna in mig i hyllningskören.

  Förutom att det såklart är ett gripande och berörande ämne så är själva utförandet av den här berättelsen magisk. Kristin Harmel har en förmåga att måla upp miljöer och skapa personporträtt som riktigt lever ut genom sidorna. Boken är spännande, hjärtvärmande, sorglig, vack... Läs hela recensionen

 9. Gripande och fascinerande berättelse
  Carina , 26 juli 2022

  Riktigt gripande och fascinerande berättelse och jag fastnade för berättelsen från första sidan. Hade svårt att slita mig från boken.

 10. Viktigt
  Eva Kåvestam, 21 april 2022

  Har läst mycket om andra världskriget men det som boken handlar om var för mig okänt. Otroligt viktigt att detta blir känt.

 11. Läs och njut, en fantastisk bok!
  Karolin Gunnarsson, 16 mars 2022

  En fantastisk bok. En av det bästa böcker jag har läst på länge. Jag avundas er som ej har läst den än.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Kristin Harmel