Dottern i Paris (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2023-06-07
Förlag
Lavender Lit
Översättare
Cecilia Falk
Originaltitel
The Paris Daughter
Dimensioner
196 x 137 x 30 mm
Vikt
546 g
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789189306769
Dottern i Paris (inbunden)

Dottern i Paris

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-06-07
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dottern i Paris Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En ny fängslande och hjärtskärande roman av läsarfavoriten Kristin Harmel, som tidigare skrivit bästsäljaren De bortglömda namnens bok. Boken är baserad på verkliga händelser.

Paris, 1939. De unga mödrarna Elise och Juliette blir snabbt vänner när de en dag träffas i den vackra parken Bois de Boulogne. Trots att kriget ute i Europa smyger sig allt närmare misstänker ingen av kvinnorna att deras liv snart kommer att ta en katastrofal vändning.

När Elise blir föremål för nazisternas intresse tvingas hon be Juliette ta hand om det käraste hon har: dottern Mathilde, som också är lekkamrat till Juliettes egen dotter. Men i krig går ingen säker, inte ens i en liten bokhandel som Juliettes, och när en bomb faller i deras kvarter raseras hela hennes värld.

Mer än ett år senare, när kriget äntligen är över, kommer Elise tillbaka för att återförenas med sin dotter och upptäcker till sin fasa att bokhandeln ligger i ruiner. Juliette är spårlöst försvunnen och hon har tagit alla svaren med sig. Elises desperata sökande efter sanningen om vad som hände med Mathilde för henne slutligen till New York - och till Juliette - en sista, ödesdiger gång.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dottern i Paris
 2. +
 3. Huset på Rivieran

De som köpt den här boken har ofta också köpt Huset på Rivieran av Natasha Lester (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dottern i Paris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Andra världskriget
  vivi-ann rosario BROMS, 8 oktober 2023

  Kampen mot det onda och en mors kärlek till sitt barn sinar aldrig. Samtidigt att förlora en hel familj i kriget ger dubbla känslor mot det barn man tar hand om och att hantera det.

 2. Det sextonde arrondissement i ljuset av kriget.
  AS, 23 juli 2023

  En vacker och pittoresk miljö av Bois du Boulogne där livets idyll krossas samband med andra världskriget.

  Det är boken om kärlek, sorg, förräderi och konsten vilken hjälper oss att läka. En skildring om två unga kvinnor och deras försök att sörja och avbilda det förflutna. Om livets svängar och uthållighet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kristin Harmel