Förändra er eller dö : en reformantologi för att samla halva folket (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2022-05-04
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
210 x 135 x 22 mm
Vikt
466 g
SAB
Occ
ISBN
9789189323520
Förändra er eller dö : en reformantologi för att samla halva folket (häftad)

Förändra er eller dö : en reformantologi för att samla halva folket

Häftad Svenska, 2022-05-04
204
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Förändra er eller dö är en reformantologi med unga politiker från olika partier, forskare inom olika fält, samt företagare och yrkesverksamma inom olika branscher. Skribenterna lämnar det politiska samtalets fixering vid taktiserande och spel, för att i stället beskriva samhällsproblem och ta sikte på att samla halva folket bakom reformer som kan återupprätta Sverige som ett land att skryta om.

Bland de 23 skribenterna återfinns riksdagsledamöterna Louise Meijer och Hanif Bali, forskarna Carolina Lindholm, Kristin Öster och Fredrik Kopsch, företagarna Joel Hellermark och Elvira Hellsten, läkaren Efraim Jovlunden, polisen Nikolina Bucht och ekonomen Susanne Spector. Anders Borg, fd. finansminister och en av arkitekterna bakom Nya Moderaternas stora framgångar, har skrivit förordet.

En ny arbetslöshetsförsäkring, åtgärder mot gängkriminalitet med inspiration från polisarbete i Järva och en uppväxt i Malmös utanförskapsområden, en smäll på statens klåfingrighet, alternativ till nollräntepolitiken, krishantering i ljuset av Covidkatastrofen, en genomgripande integrationsreform, effektiv klimatpolitik och om hur partier kan bli bättre på att vinna val är några av ämnena som tas upp av skribenterna.

Oliver Rosengren och Jesper Skalberg Karlsson är redaktörer och skribenter. Oliver Rosengren är kommunalråd i Växjö och utsågs till Sveriges mäktigaste under 30 år 2021. Jesper Skalberg Karlsson har varit Sveriges yngsta riksdagsledamot och är nu regionråd på Gotland.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förändra er eller dö : en reformantologi för att samla halva folket
  2. +
  3. Inget är heligt : Sverige och debatten om yttrandefriheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inget är heligt : Sverige och debatten om yttra... av Sakine Madon (inbunden).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »