Bakom börsens kulisser : en finansentreprenörs möten och äventyr (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2022-08-30
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
216 x 145 x 20 mm
Vikt
444 g
SAB
Lz Fridh, CG
ISBN
9789189323650

Bakom börsens kulisser : en finansentreprenörs möten och äventyr

Inbunden,  Svenska, 2022-08-30
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
CG Fridh började i finansbranschen 1976. Det var en tid när börsen gick från stillsamma köp- och sälj-beställningar till att fullkomligt rusa i kreativt affärsmannaskap. 1980-talet kan betecknas som finansmarknadens guldålder, då både företag och förmögenheter grundlades och begrepp som finansvalp och yuppie skapades.

CG Fridh inledde sin karriär som den nyfikne pojken i gänget bland Handelsbankens institutionsmäklare. I boken skildras bland annat affärer med Johan Björkman som då arbetade på bankirfirman Jacobson & Ponchbach. Firman gav banklån till unge CG Fridh och det blev början på hans aktieaffärer och grundandet av Fingerprint, som startades långt innan marknaden var mogen. Han drev även egen bankirfirma, Civic, och gjorde affärer med snart sagt alla den tidens mäktiga män.

Boken beskriver Civic-skandalen - när bankinspektionens generaldirektör nyckfullt och utan belägg drog tillståndet för fondkommissionsföretaget. Och hur det kom sig att hans privatägda investmentbolag, Affärsstrategerna, gick rakt in på börslistan för stora företag och varför Fridh köpte ut det från börsen igen.

Läs om möten och relationer med Anders Wall, Gustaf Douglas, Curt Nicolin, Sten A Olsson, Robert Weil, László Szombatfalvy, Noppe Lewenhaupt, Mats Qviberg, Björn Wahlström, Christer Zetterberg och Carl Jan Granqvist. Detta är en historia om CG Fridhs affärer i svenskt näringsliv under tre decennier. Men också en historia om hur den moderna finansbranschen skapades och vilka som deltog i den. Boken tar läsaren med på en svindlande resa i kulisserna på banker och finansbolag under den kreativa förstörelsens tid, när börsen blev en varelse som fick eget liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bakom börsens kulisser : en finansentreprenörs möten och äventyr
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »