Pojken som gillade motvind : en självbiografi från finansbranschen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2023-09-01
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
216 x 141 x 18 mm
Vikt
382 g
SAB
Lz Jhaveri, Robert
ISBN
9789189323865

Pojken som gillade motvind : en självbiografi från finansbranschen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-01
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Under nära tre decennier arbetade Robert Jhaveri i finansbranschen, en bransch som på många sätt tjänade honom väl, men som han i dag också är kritisk mot. Den rymmer alltför många som bara har Mammon som gud. Kollegor beskrivs som trevliga människor, men kapitalismens vargar. Hungriga, drivna .

I Pojken som gillade motvind får vi följa med bakom kulisserna, bland annat när en ung Robert med sin excelmodell lyckas fånga Jan Stenbecks intresse. Det betydde att han fick vara med och sy ihop affären när Kinnevik köpte ut Korsnäs 1992. Hans äldre och mer erfarna kollegor från Swiss Bank Corp fick åka tillbaka till London.

Men lätt fånget, lätt förgånget. Efter Lehmankraschen 2008 försvann toppjobbet i Dubai. Robert fick tid att ägna sig åt filosofi och åt att tänka. Bland annat kom han fram till att tid inte existerar. Men han levde också jetsetliv medan han letade jobb, flög första klass med obegränsat med champagne och belugakaviar för att slutligen landa i Malmö.

Som konstintresserad sedan tidig ålder kom han här att på ideell basis bilda Stiftelsen för Malmö Konstmuseum. Målet är att kunna visa mer av museets konst.

Boken handlar mycket om vikten av god utbildning. Robert Jhaveri kom själv ut i världen som Fulbrightstipendiat och när han började tjäna pengar spenderade han mycket på de bästa internationella skolorna för sina tre barn.

Robert Jhaveri är född i Stockholm och uppvuxen i Malmö. Han är finansman, entreprenör, konstnär och filosof. Han är utbildad civilekonom med internationell inriktning från Lunds universitet, och har en MBA från Columbia University i New York City. Han har bott i London, New York, Paris, Dubai och Sverige. Efter 25 år utomlands bor han nu åter i Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojken som gillade motvind : en självbiografi från finansbranschen
 2. +
 3. Bakom börsens kulisser : en finansentreprenörs möten och äventyr

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bakom börsens kulisser : en finansentreprenörs ... av Ulrika Fjällborg, Cg Fridh (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pojken som gillade motvind : en självbiografi från finansbranschen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande om ett händelserikt liv
  Mats Larsson, 16 september 2023

  Kanske man kan säga en memoarbok är så bra som det liv den skildrar. Men i vissa fall kanske boken kan lyfta fram aspekter av livet och visa på en röd tråd, en livsfilosofi, en kärna av den människa som utgör centrum för berättelsen.

  I boken "Pojken som gillade motvind" beskriver Robert Jhaveri sitt liv och sin karriär från barndomen och vidare genom ett yrkesliv inom den finansiella världen. Robert har arbetat som konsult på finansbolag i flera av världens finansiella metropoler, så... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner