Totalförsvar för chefer (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2023-11-28
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
27 x 210 x 143 mm
Vikt
550 g
SAB
Qb,S-c
ISBN
9789189323971
Totalförsvar för chefer (kartonnage)

Totalförsvar för chefer

(2 röster)
Kartonnage,  Svenska, 2023-11-28
251
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok vänder sig till dig som innehar den högsta chefspositionen i en organisation samt den personal som finns runt dig i form av dina direkt underställda chefer, styrelse, ledningsgrupp, stab, interna och externa rådgivare. Syftet med boken är att du som högsta chef, tillsammans med dina medarbetare, skall få en överblick över totalförsvaret för att bättre kunna hantera balansen mellan de särintressen som obönhörligen uppstår inom alla organisationer. Totalförsvarsplanering går inte längre att avfärda som en renodlat delegerad avdelningsfråga mot bakgrund av det förändrade omvärldsläget.

Alla företag och myndigheter, även de som inte har försvar, säkerhet eller krishantering som huvuduppgift, kommer nu att behöva väga åtgärder som rör totalförsvaret mot en lång rad andra åtgärder som kan vara viktiga eller brådskande. De flesta organisationer, offentliga och privata, har många frågor på bordet i styrelse- och ledningsrummen. Det kan röra omvärld, kvalitet, ekonomi, inköp, logistik, personalfrågor, arbetsmarknadens parter med mera, som skall avhandlas på den högsta ledningsnivån. Men frågor som rör säkerhet, riskhantering, kontinuitetsplanering, informationssäkerhet, omvärldsbevakning och geopolitiska faktorer når sällan styrelsemötet eller ledningsgruppsmötet.

Sedan Rysslands fullskaliga angrepp på Ukraina har detta ändrats i grunden. Boken är till hjälp i arbetet med att hålla sig förberedd på en rimlig nivå för de högsta cheferna och även ett utmärkt stöd för totalförsvarsplanering i alla typer av organisationer. Om du med hjälp av den här boken hanterar totalförsvarsplanering på ett resurseffektivt sätt i din organisation så har du hjälpt hela Sverige att höja tröskeln för alla typer av angrepp.

Överskottet från boken doneras till Ukraina.

Freddy Jönsson Hanberg är ordförande för Totalförsvarsstiftelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Totalförsvar för chefer
  2. +
  3. Dumhetsbekämpning : fungerande verksamhet och meningsfullt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dumhetsbekämpning : fungerande verksamhet och m... av Mats Alvesson, Stella Cizinsky (inbunden).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »