Eric Nilsson : skulptören (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2021-06-04
Förlag
Vulkan
SAB
Ibz Nilsson, Eric
ISBN
9789189335523

Eric Nilsson : skulptören

Inbunden,  Svenska, 2021-06-04
234
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Eric Nilsson föddes 1903 i Harplinge i Halland och avled 1982 i Harplinge. "Skulptören" kallar vi honom i det dagliga talet och det var han - skulptör och mycket mer därtill. Hans far hade snickerifabrik i Harplinge och som barn började han i Döderhultarns anda att skära till figurer av överblivna träbitar från verk- staden. Men hans framtid fanns inte där. Han ville bli konstnär. Under fyra år utbildade han sig vid Slöjdföreningens skola i Göteborg och under ett år hos skulptören Charles Despiau vid Maison Watteau i Paris.

Eric Nilsson blev en synnerligen verksam konstnär. Vida omkring i landet är hans konst, både kyrklig och profan, älskad av många. Denna bok följer honom i spåren och dokumenterar i ord och bild hans gärning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Eric Nilsson : skulptören
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla Thureson

  • Boken om Aramiss : katten som gick under radarn

    Ulla Thureson

    För första gången får vi veta vad som verkligen hände den där sommaren, när katten Aramiss (med två s, han är ju en katt) skickades bort från gården, där han var född och uppvuxen. Aramiss berättar själv om hur han rymde från den nya familjen, ble...