Spela för livet - Peps Persson en skånsk speleman (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2020-12-06
Förlag
Bokpro
Medarbetare
Arvidsson, Rikard (form)
Dimensioner
246 x 176 x 22 mm
Vikt
930 g
SAB
Ijz Persson, Peps
ISBN
9789189336926
Spela för livet - Peps Persson en skånsk speleman (inbunden)

Spela för livet - Peps Persson en skånsk speleman

(28 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-12-06
219
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Peps. Den som inte känner till honom har i alla fall hört hans musik, tidlöst förankrad mitt i samhället.
Livsbejakande "Oh boy!" är populär på skolavslutningarna. "Falsk matematik" spelas när orättvisor kommer på tal. "Hög standard" är alltid en käftsmäll mot prylkommersen.
Andra artister har sett storheten i hans kompositioner. Han har spelat med gränslöst många, från Rockande Samen till Wilmer X och Timbuktu. Hos honom möts afro beat och schottis.
Lill Lindfors tog sig an dansanta calypson "Rus". Det allra svenskaste, helgsuperiet, har aldrig analyserats så väl i ord. Efter Peps låttexter kan ingen längre hävda att svenska - eller skånska - är ett fattigare språk än engelska.

Spela för livet tar avstamp i bandet Down Beat Crowd som formades kring Per Åke Persson i Hässleholm i mitten av 60-talet. Med bluesen, och senare reggaen, adderade Peps nya färger till den svenska musikpaletten.

Göran Holmquist skriver om musik och populärkultur. Under många år journalist på Helsingborgs Dagblad. Han har författat, och medverkat i, dussinet böcker och gjort musikprogram för Sveriges Radio.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spela för livet - Peps Persson en skånsk speleman
 2. +
 3. HasseåTage : humorparet som roade och retade Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt HasseåTage : humorparet som roade och retade Sv... av Kalle Lind (inbunden).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Spela för livet - Peps Persson en skånsk speleman. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En skånsk speleman
  Bengt Hellqvist, 16 september 2021

  En för mig mycket givande och intressant bok, kanske mycket för att jag var barndomsvän och skolkamrat med Peps. Dessutom var han supermusikalisk och och en synnerligen trevlig person.

 2. Intressant, men...
  Lars Anderson, 2 februari 2021

  Boken ger en intressant inblick inte bara i Peps vandring från garaget i Tjörnarp till folkkär speleman för alla åldrar, utan också i den tid han verkat i som musiker och textförfattare. Men, den handlar samtidigt för lite om Peps som person, förmodligen som ett resultat av Peps integritet och vilja att ha det privata för sig själv. Hade varit intressant att även få del av detta, men jag förstår honom.

 3. Toppar och dalar
  Thomas Einarsson, 2 januari 2021

  Författaren gräver lite för djupt i sådant som intresserar enbart journalister. Ibland hänger man upp sig på allt annat än musiken. Dessbättre kommer intressanta historiska fakta fram. Läsvärd.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Göran Holmquist

 • Vinyl : svart guld

  Göran Holmquist

  Vinylerans höjdpunkt inföll på 1960-talet och varade i tjugo år. För unga var vinylskivan länge något musealt, undanstuvad i farfars garderob eller en accessoar i ett urbant retromagasin. Men de senaste tio åren har vinylkulturen gjort comeback. 2...

 • Peps Persson - Spela för livet: en biografi

  Göran Holmquist

  Peps. Den som inte känner till honom har i alla fall hört hans musik, tidlöst förankrad mitt i samhället. Livsbejakande "Oh boy!" är populär på skolavslutningarna. "Falsk matematik" spelas när orättvisor kommer på tal. "Hög standard" är alltid en ...