Sångfåglar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2021-11-08
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Nika Abiri
Originaltitel
Songbirds
Dimensioner
220 x 140 x 32 mm
Vikt
544 g
SAB
Hce
ISBN
9789189357297
Sångfåglar (inbunden)

Sångfåglar

(11 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-11-08
204
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till Årets Bok 2022

Den gröna linjen som splittrar Cypern löper längs kvarteret där Petra bor med sin dotter Aliki och hushållerskan Nisha. Petra hyr ut övervåningen till tjuvjägaren Yiannis som drömmer om ett nytt liv tillsammans med Nisha, ett liv där de inte längre behöver dölja sitt förhållande. Om dagarna tar Nisha hand om Aliki; om nätterna är hon mamma till sin egen dotter Kumari, som är kvar på Sri Lanka, via Yiannis iPad. Men en kväll försvinner Nisha spårlöst.

När polisen vägrar utreda fallet förstår Petra att det är upp till henne att återfinna kvinnan som hon så länge har sett som sin skugga. Under sökandets gång börjar Petra se kvinnor som Nisha i ett nytt ljus: även de har ett förflutet, även de har genomlidit förluster, även de drömmer om frihet och kärlek.

Tillsammans nystar Yiannis och Petra till slut fram sanningen, och därigenom även berättelsen om Nishas liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Sångfåglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda
  Ingbritt Nyren, 27 mars 2023

  Väldigt annorlunda och finstämd roman som utspelar sig på Cypern. Den tar upp hembiträdens roll och värde. De flesta från Sri Lanka, Karibien eller andra asiatiska länder. Mord begås men det är ingen deckare. Namnet kommer av att den manlige huvudpersonen olagligt fångar sångfåglar som säljs svar och äts på tavernorna. Gillade.

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 juli 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Boken Sångfåglar av den engelsk/cypriotiske författaren Christy Lefteri var en mycket bra bok. Det är den första boken som jag har läst av henne. Hon har skrivit tre böcker varav två finns översatta till svenska. Jag kommer definitivt att läsa fler böcker av henne, för jag tyckte mycket om den här. Boken var väldigt intressant, gripande och berörande. Och även välskriven och lättläst. Rekommenderar boken varmt.

 3. Mycket läsvärd!
  Boktanten, 21 juni 2022

  Vissa böcker fångar läsaren nästa direkt, "Sångfåglar" är en sådan. Jag har precis läst "Biodlaren från Aleppo" och den golvade mig fullständigt. Så förväntningarna var höga när jag nu gav mig på ytterligare en bok av samma författare. Blev jag besviken då? Nej, verkligen inte. Blev jag överväldigad? Nja, inte det heller men jag blev lika tagen av denna som av den tidigare.

  "Sångfåglar" är en roman full av känslor. Det är vänskap, kärlek och hopp men också fördomar, rasism och förtvi... Läs hela recensionen

 4. Gripande, magisk och magstark
  Marias bokhylla, 2 maj 2022

  Petra bor på Cypern tillsammans med dottern Aliki. Sedan makens död har hon haft Nisha anställd som hushållerska och barnflicka och känner sig avundsjuk på relationen som dottern har med kvinnan istället för sin egen mamma. Däremot känner hon sig själv avtrubbad och vet inte hur hon ska närma sig barnet som påminner henne så mycket om hennes livs kärlek. Nisha är en av många kvinnor som kommit till Cypern i jakt på ett bättre liv och för att tjäna pengar att skicka hem till sin familj. Hemma ... Läs hela recensionen

 5. Magisk
  @bettan_bokprataren (Örebro), 31 januari 2022

  Sångfåglar är en riktigt stark roman. Kan det må handa rent av vara en nominering till Årets bok.

  En otroligt välskriven bok men ett fantastiskt språk.
  Den är så scenisk, så målande och har en så finstämd ton trots det starka innehållet. De berör ämnen som migration, lämna sina rötter och fördomar men även en strävan om att hitta frihet.

  Den beskriver vänskap och kärlek med ett otroligt djup och med en äkthet som gör boken magisk.
  En berättelse som berör mig på så ... Läs hela recensionen

 6. En berörande och välskriven roman!

  Om det är någon bok som måste läsas i år så är det Sångfåglar. Sångfåglar är en roman om fördomar, migration, jakten på frihet och om vänskap och kärlek. Det är en välskriven bok som berörde mig på djupet med dess fantastiska karaktärer, hemska livsöden och dess beskrivningar om konsekvenserna av fördomar och rasism.

  Christy Lefteri har verkligen lagt tid och energi på att skapa trovärdiga och djupa karaktärer som läsaren förälskar sig i. Jag fastnade snabbt för alla karaktärer och j... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Christy Lefteri