Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2021-09-01
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Mari Höglund
Originaltitel
The Twins of Auschwitz
Dimensioner
218 x 143 x 18 mm
Vikt
405 g
SAB
Koafh-a.54
ISBN
9789189357426
Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete (inbunden)

Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-09-01
186
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sommaren 1944 anlände Eva Mozes Kor och hennes familj till Auschwitz. Inom trettio minuter blev de separerade. Hennes föräldrar och två äldre systrar togs till gaskamrarna, medan Eva och hennes tvillingsyster Miriam blev omhändertagna av mannen som kom att kallas Dödsängeln: doktor Josef Mengele. De var tio år gamla.

Tvillingar som hölls fångna i Auschwitz tilläts behålla sina egna kläder och sitt hår, men blev också utsatta för Mengeles sadistiska medicinska experiment. De tvingades dagligen att kämpa för sin överlevnad och många dog till följd av experimenten, eller av sjukdom och svält i koncentrationslägret.

I Tvillingarna i Auschwitz berättas med känsla och återhållsamhet om ett barns uthållighet och överlevnad i mötet med sann ondska. I epilogen skildras också Evas fantastiska återhämtning och enastående beslut att offentligt förlåta nazisterna. Eva hängav sitt liv åt att vittna om förintelsen, ge hopp till människor som har fått lida och arbeta för förlåtelse, fred och att eliminera hat och fördomar i världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tvillingarna i Auschwitz : den inspirerande och sanna historien om en liten flicka som överlever fasorna i doktor Mengeles helvete. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skrämmande historia
    veronicas_bok_bak_liv, 21 december 2021

    Sommaren 1944 anlände Eva och hennes familj till Auschwitz, inom en timme tvingas de skiljas åt. Evas föräldrar och två äldre systrar togs till gaskammaren medan Eva och hennes tvillingsyster Miriam endast 10 år gamla blir omhändertagna av mannen som kom att kallas dödsängeln - Doktor Josef Mengele.

    Det här är en tunnare bok med en text som är lite luftigare, vilket gör den snabbläst, boken innehåller även foton och bilder från olika originaldokument. Storyn bygger på en sann berätt... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna