Det sista han sa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2022-06-07
Förlag
Bokförlaget NoNa
Översättare
Molle Kanmert Sjölander
Originaltitel
The last thing he told me
Dimensioner
220 x 140 x 28 mm
Vikt
526 g
SAB
Hce
ISBN
9789189359314
Det sista han sa (inbunden)

Det sista han sa

(16 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-06-07
207
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Skydda henne.

En flicka knackar på dörren och lämnar en lapp till Hannah Hall. Den är från Owen, hennes man. Trots sin förvirring och sina farhågor förstår Hannah direkt vem som avses: Bailey, Owens sextonåriga dotter som förlorade sin mamma i späd ålder och som vill ha så lite som möjligt med sin styvmor att göra.

Hannahs desperata samtal till Owen förblir obesvarade, FBI anhåller hans chef och både de och polisen dyker oannonserade upp vid deras hem. Hon förstår att mannen hon gifte sig med för ett år sedan inte är den han utgett sig för att vara. Den enda länken till att få reda på vem Owen egentligen är och varför han har försvunnit är Bailey. När de tillsammans börjar lägga ihop pusselbitarna inser Hannah och Bailey att livet aldrig mer kommer att bli detsamma
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Det sista han sa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Genomtänkt och drabbande
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  Det sista han sa är en bok som man sugs rakt in i. Med precis rätt ton och stegrande spänning tar den liksom andan ur en, allt är genomtänkt och drabbande.

  Jag är helt fängslad från början till slut och kan inte låta bli att fundera på vad jag skulle gjort i samma situation. Laura Dave har skrivit en kraftfull, gripande och intensiv spänningsroman som stundtals får hjärtat att klappa extra snabbt. Ett mysterium du inte kan släppa, så var beredd på en intensiv sträckläsning.

  ... Läs hela recensionen

 2. Fängslande
  veronicas_bok_bak_liv, 3 september 2022

  Hannahs man Owen är spårlöst försvunnen och ingen vet var han är. En dag knackar det på dörren, en flicka står utanför och lämnar en lapp som är från Owen. Trots sin förvirring förstår Hannah direkt vad lappens innehåll betyder, att Owens 16-åriga dotter Bailey måste skyddas. När Hannah och Bailey försöker lägga ihop pusselbitarna förstår de snart att livet aldrig mer kommer bli detsamma.

  Jag ska erkänna att när jag började läsa denna bok så hade jag svårt att komma in i den och för... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 23 augusti 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Det sista han sa, av den amerikanska författaren Laura Dave, är den första boken av henne som har översatts till svenska. Hon har tidigare skrivit ytterligare fem böcker, som inte finns översatta. Jag tyckte mycket om den här boken, så jag hoppas på att fler böcker av henne kommer att översättas. Kan absolut rekommendera boken till alla som tycker om lättlästa spänningsromaner.

 4. Snabbläst och intressant roman

  Det sista han sa är en fängslande roman där läsaren, tillsammans med karaktärerna, får lista ut en djupt begraven hemlighet. Det är en snabbläst bok som jag direkt fastnade för, men ibland blev jag något ointresserad av handlingen och karaktärerna då det i vissa fall blev lite enformigt.

  Under bokens gång får läsaren följa Hannah och Bailey, två karaktärer som, trots deras olikheter, är en väldigt spännande duo som jag gärna hade velat lära känna mer på djupet. Men jag fick tyvärr in... Läs hela recensionen

 5. Det går inte att sluta
  Anna.K, 22 juli 2022

  En bok som är omöjlig att lägga ifrån sig. Den innehåller spänning, värme och smärta. Språket flyter och författaren får boken att hålla hela vägen. Läs den!

 6. Är det här måhända ÅRETS BOK
  @bettan_bokprataren (Örebro), 21 juli 2022

  Kära nån vilken bok. Jag har boksmälla de lux och förstår inte vad jag ska läsa nu som kan matcha den här.
  En bok som erbjuder spänning och en mängd oförutsedda vändningar som snirklas fram under bokens gång med snyggt utplacerade pusselbitar.

  Språket flyter på bra och jag gillar tillbakablickarna som ger ett behagligt driv och för storyn framåt på ett snyggt sätt. Trots att boken är på runt 350 sidor upplever jag aldrig en tråkig stund.
  Det här är boken jag gärna rekomender... Läs hela recensionen

 7. Sträckläsning!
  @lindas_bokhylla, 2 juli 2022

  Är du ute efter spänning och oförutsägbara vändningar? Då ska du läsa denna bok! Jag sträckläste, det gick verkligen inte att sluta
  Hannah lever med sin man Owen och hans dotter Bailey i ett samhälle utanför San Fransisco. De är lyckliga i ett harmoniskt äktenskap och enda lsmolket är den spända relationen mellan Hannah och styvdottern. Något som Hannah jobbar hårt på att försöka ändra på.

  Plötsligt en dag får Hannah ett meddelande från sin man "Skydda henne" och försvinner spå... Läs hela recensionen

 8. Full av vändningar
  Marias bokhylla, 13 juni 2022

  En dag knackar en flicka på hemma hos Hannah, Owen och Bailey och överlämnar en lapp till Hannah. På den står det en enda sak: "Skydda henne". När Hannah försöker ringa till Owen får hon inget svar och när nyheten att företaget Owen jobbar på utreds för bedrägeri, börjar Hannah nysta i Owens försvinnande. Hon är övertygad om att han aldrig skulle lämna Bailey om han absolut inte var tvungen. Hannah och Bailey har ingen bra relation, och den har varit ansträngd sedan Hannah och Owen träffades ... Läs hela recensionen

 9. Varför försvinner Owen
  Jerrykarin, 5 juni 2022

  Owen försvinner spårlöst. Han lämnar lappar med några ord på efter sig. En lapp till Hannah Owens fru och en lapp till Bailey Oerns dotter. Vem är Owen egentligen? Hannah och hennes bonusdottern Bailey som har en ansträngd relation måste börja samarbeta för att hitta spår efter Owen. Du får följa en relation som fördjupas och prövas under jakten på vad som hänt Owen.

  En välskriven och spännande bok. Boken är lättläst av Laura Dave en författare jag kommer att följa och läsa fler böck... Läs hela recensionen

 10. Fängslande bladvändare
  Kaffeläsaren, 4 juni 2022

  Det sista han sa är en bok som fångar mitt intresse från första stund för att sen inte släppa taget förrän boken är utläst. Boken är otroligt lättläst då den har ett starkt framåtdriv med korta effektiva kapitel och ett läsvänligt typsnitt. Författaren är skicklig på att hela tiden ändra spelreglerna och det gör att boken är oförutsägbar. Jag gillar hur relationen mellan Hannah och styvdottern Bailey skildras, det är fint att se Hannahs stora engagemang och hur hon tar sig an Bailey på ett vu... Läs hela recensionen

 11. Definitionen av en bladvändare

  Det här är en bok som man helst ska läsa utan någon som helst förkunskap om handling, för att verkligen sugas in i spänningen som komma skall. Så istället för att beskriva det som sker så vill jag lägga mina ord på de fantastiska karaktärerna Hannah och Bailey, samt relationen dem emellan.

  Hannah är gift med Baileys pappa Owen, men Bailey är väldigt isig mot sin styvmor. Trots detta ger Hannah aldrig upp om att deras relation ska stärkas - och när det behövs så är det alltid Baileys... Läs hela recensionen

 12. En äkta bladvändare!
  Lisa, 29 maj 2022

  Vad gör man när den man tror sig känna allra bäst visar sig vara någon helt annan? Detta är utgångspunkten för denna galet spännande debut. Måste vara definitionen av en äkta blandare. Griper tag i mig från första stund. Spännande, lättläst, gripande och tänkvärd. Jag var tvungen att lägga den ifrån mig några dagar för jag ville inte att den skulle ta slut. Boka av alla planer och läs den. Genast!

 13. Familjehemligheter och oväntade vändningar
  @tant_edna, 26 maj 2022

  "Det sista han sa" är en spännande bladvändare med hög spänning direkt från första kapitlet. Det är en sådan bok som man fastnar i och innan man vet ordet av det har man läst klart.

  Hannah lever ett lyckligt liv tillsammans med sin man Owen och hans dotter Bailey, som inte alls är speciellt förtjust i sin styvmamma. En dag knackar en ung tjej på dörren och överlämnar en lapp från Owen till Hannah, och plötsligt vänds både Hannah och Baileys liv uppochned. Owen är spårlöst försvunnen ... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Laura Dave