Sjömakt och sjöfolk : Den svenska flottan under 500 år (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (30.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-06-07
Förlag
Nordic Academic Press
ISBN
9789189361249

Sjömakt och sjöfolk : Den svenska flottan under 500 år E-bok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-06-07

Styckköp

179
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I juni 1522 seglade ett antal inhyrda fartyg från Lübeck in i Slätbaken i Östergötland. Deras ankomst blev startskottet för den statliga svenska örlogsflottan. Under de 500 år som gått sedan dess har flottan verkat under de mest ombytliga förhållanden. Teknikskiften och föränderliga politiska landskap har tvingat fram anpassningar till ständigt nya förutsättningar.

I den här boken följer vi den svenska flottans utveckling över seklerna - en berättelse om fartyg och besättningar i krig och i fred. Här skildras såväl klassiska sjöslag som konvojer, transporter och patrulleringar. Fartygstyper passerar revy: linjeskepp, monitorer, ubåtar och kustkorvetter. Alla utgör de sin tids svar på hur sjökrig förs mest effektivt. Berättelsen inrymmer även de människor som levt och verkat inom flottan som befäl, sjömän, varvsarbetare, lotsar eller kartografer och även deras familjemedlemmar.

Sjömakt och sjöfolk är den första skildringen sedan 1940-talet av den svenska örlogsflottans historia och baseras på omfattande ny forskning. Stoffet återges livfullt av historikerna AnnaSara Hammar och Lars Ericson Wolke, båda med djup kunskap i marin historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sjömakt och sjöfolk : Den svenska flottan under 500 år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket intressant och läsvärd
    Gabriel Stein, 12 juni 2024

    En mycket intressant och läsvärd bok om ett fascinerande ämne. Vad som gör boken ännu bättre är den andra halvan, med de tematiska kapitlen som förklarar bakomliggande realiteter. Läs den!

Visa alla 1 recensioner